Antena Meniu Search
x

Italia recomandă persoanelor cu sistem imunitar compromis să se vaccineze şi cu a patra doză

Ministerul Sănătăţii din Italia a recomandat ca persoanele cu un sistem imunitar compromis să primească un al patrulea vaccin ARNm împotriva Covid-19, cu condiţia să fi trecut cel puţin 120 de zile de la rapelul anterior, transmite Reuters, citat de news.ro.

de Redactia Observator

la 21.02.2022, 07:11

Italia recomandă vaccinarea cu doza patru
Italia recomandă vaccinarea cu doza patru - Shutterstock

Comisarul special desemnat de guvern pentru situaţia de urgenţă legată de Covid-19 va stabili data intrării în vigoare a recomandării în funcţie de nevoile campaniei de vaccinare, a precizat instituţia.

Ministerul a adăugat că decizia reflectă circulaţia încă ridicată a virusului şi eficacitatea pe care au arătat-o ​​vaccinurile de rapel în prevenirea deceselor legate de Covid-19 şi, mai general, a simptomelor care ar necesita spitalizare.

Italia a înregistrat 152.848 de decese legate de Covid-19 de la izbucnirea epidemiei, în februarie 2020, al doilea cel mai mare număr din Europa după Marea Britanie şi al optulea cel mai mare din lume. Ţara a raportat până în prezent 12,4 milioane de cazuri.

Italia şi decizia de a renunța la certificatul verde

Italienii încep să renunţe treptat la certificatul verde. Procesul gradual de eliminare a prezentării certificatului verde va începe pe 31 martie, dar nu se va finaliza înainte de 15 iunie. Totuși ar putea rămâne valabil la locul de muncă și pe timpul verii, potrivit Corriere della Sera. 

Renunțarea la certificatul verde s-ar putea încheia pe 15 iunie în Italia doar dacă curba epidemiologică va continua să coboare așa cum s-a întâmplat în ultimele zile. Primele vizate vor fi locurile în aer liber și abia la final nu se va mai ține cont de el la muncă. Trebuie să reținem că în Italia este în vigoare o obligație de vaccinare pentru cei de peste 50 de ani care va expira pe 15 iunie. Cu toate acestea, nu este exclus ca în unele locuri certificatul verde să fie necesar și pe timpul verii.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Italia recomandă persoanelor cu sistem imunitar compromis să se vaccineze şi cu a patra doză