Antena Meniu Search
x

Țara care renunță la certificatul verde. Eliminarea se va face treptat de pe 31 martie

Este oficial. Italienii încep să renunţe treptat la certificatul verde. Procesul gradual de eliminare a prezentării certificatului verde va începe pe 31 martie, dar nu se va finaliza înainte de 15 iunie. Totuși ar putea rămâne valabil la locul de muncă și pe timpul verii, scrie Corriere della Sera

de Redactia Observator

la 16.02.2022, 12:44

Certificatul verde COVID
Certificatul verde COVID - Profimedia

Renunțarea la certificatul verde s-ar putea încheia pe 15 iunie în Italia doar dacă curba epidemiologică va continua să coboare așa cum s-a întâmplat în ultimele zile. Primele vizate vor fi locurile în aer liber și abia la final nu se va mai ține cont de el la muncă. Trebuie să reținem că în Italia este în vigoare o obligație de vaccinare pentru cei de peste 50 de ani care va expira pe 15 iunie. Cu toate acestea, nu este exclus ca în unele locuri certificatul verde să fie necesar și pe timpul verii.

Pe 31 martie expiră starea de urgență în Italia. ”Trebuie să finalizăm administrarea celor trei doze pentru a finaliza campania de vaccinare. În acest ritm este absolut rezonabil să credem că până în martie am fi putut finaliza operațiunea, deschizând un nou scenariu către o relaxare progresivă a măsurilor restrictive, inclusiv a certificatului verde”, a declarat subsecretarul din Sănătate Andrea Costa. 

Restaurante și baruri

Obligativitatea de a prezenta certificatul verde pentru a mânca în aer liber ar putea fi ridicată de la 1 aprilie. Abia mai târziu se va lua în considerare momentul eliminării certificatului verde pentru a mânca în spațiile interioare.

Pe acelaşi subiect

Activitate sportivă și săli de sport

În fruntea listei pentru renunțarea la prezentarea unui certificat verde se află și locurile în aer liber unde se desfășoară activități sportive. Sălile de sport și piscinele ar fi printre ultimele unde această obligativitate va fi ridicată.

Cinematografe și teatre

Și în cazul accesului în cinematografe și teatre se va acționa cu prudență, aici renunțarea la certificatul verde pentru a avea acces nu este luată în calcul pentru moment. În schimb din iunie ar fi posibilă intrarea pe arenele sportive fără a prezenta certificatul verde. 

Călătorii și transport local

Prezentarea certificatului verde va continua să fie obligatorie pentru accesul în vehiculele de transport public local și pe distanțe lungi.

Magazine

Discuțiile sunt deschise și aici. Dacă numărul infecțiilor zilnice vor continua să scadă brusc, cea mai probabilă ipoteză este eliminarea certificatului verde în următoarele luni

Locul de muncă

Obligativitatea certificatului verde la locul de muncă va fi una dintre ultimele măsuri care vor fi relaxate. Pe 15 iunie expiră obligația de vaccinare pentru persoanele de peste 50 de ani și înainte de această dată nu fi eliminat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » Țara care renunță la certificatul verde. Eliminarea se va face treptat de pe 31 martie