Antena Meniu Search
x

Douăzeci de români bolnavi de Covid-19 au fugit din carantină din Italia și s-au întors în țară

Carabinierii au denunțat nu mai puțin de 25 de persoane care au încălcat regimul de carantinare, deși sunt bolnave de COVID-19 în localitățile Val Venosta, Val Pusteria și Bassa Atesina, în regiunea Trentino Alto-Adige.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 15.10.2020, 10:49

Carabinierii din Italia au descoperit români fugari în timpul unor controale de rutină
Carabinierii din Italia au descoperit români fugari în timpul unor controale de rutină - Profimedia Images
  • Românii riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 18 luni și amenzi între 500 și 5.000 de euro
  • Unul dintre fugari a fost prins

20 de români se află printre cei denunțați. Aceștia s-ar fi întors deja acasă, în România, dar conform legilor din Italia riscă o pedeapsă cu închisoare de la 3 la 18 luni și amenzi între 500 și 5.000 de euro, conform Giornale Trentino.

În Val Venosta sunt cele mai multe cazuri, 16 persoane. Este vorba despre 13 români, 2 bulgari și un moldovean, toți angați la fermele de mere și toți confirmați pozitiv pentru coronavirus la cel puțin un test.

Conform legislației italiene, aceștia ar fi trebuit să rămână izolați la casele puse la dispoziție de angajatori. Însă carabinierii au aflat, după ce au vorbit cu angajatorii, dar și cu ceilalți muncitori, de regulă conaționali, că suspecții au plecat fără avertisment în țările de origine. 

Alte șapte persoane au fugit din Bassa Atesina, șase dintre ele fiind de naționalitate română. Acești muncitori lucrau la două ferme din Aldino și se aflau în carantină, dar au fugit în România. 

A șaptea persoană, însă, este un pensionar din Egna, de 81 de ani, aflat în carantină, care în mod intenționat a plecat la o plimbare și a fost prins.

Situația din Val Pusteria  nu este nici ea diferită, însă numărul fugarilor este mai mic. Carabinierii au denunțat un pensionar de 72 de ani din zonă care, în loc să fie izolat acasă, a ieșit la plimbare cu mașina. Carabinierii l-au oprit accidental la un punct de control între Sesto și San Candido.

Cel mai tânăr dintre toți fugarii este un muncitor român în vârstă de 34 de ani care a fost carantinat împreună cu angajatorul său în Sluderno. Deși i-a fost interzis să iasă afară din cauza faptului că era contagios, acesta a plecat de acasă însă s-a „lovit” de un control între Rasun și Valdaora.

Soldații au verificat o dubiță cu opt persoane care se îndreptau probabil spre România, iar bărbatul în vârstă de 34 de ani era unul dintre ei. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Douăzeci de români bolnavi de Covid-19 au fugit din carantină din Italia și s-au întors în țară