Antena Meniu Search
x

Italienii din Milano au umplut trenurile spre Roma înainte de decizia de intrare în carantină generală (Video)

Mii de italieni din Milano au luat cu asalt trenurile, înainte ca autorităţile să decidă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, intrarea în carantină generală a aproape întregii zone de nord a ţării.

de Redactia Observator

la 08.03.2020, 14:17

16 milioane de italieni din nordul ţării, afectaţi de intrarea în carantină generală
Italienii din nord au luat cu asalt trenurile pentru a scăpa din zona de carantină - Fanpage
  • Italienii din nordul ţării au luat cu asalt trenurile, după intrarea în carantină generală
  • Italienii căutau o scăpare din zona extrem de afectată de epidemia de coronavirus

Mii de italieni din Milano au luat cu asalt trenurile, înainte ca autorităţile să decidă, în noaptea de sâmbătă spre duminică, intrarea în carantină generală a aproape întregii zone de nord a ţării.

Circa 16 milioane de oameni sunt afectaţi de decizia luată pentru stoparea răspândirii coronavirusului în ţară.

Conform Fanpage, mulţi locuitori din Milano au luat cu asalt ultimele trenuri care le-ar fi putut oferi scăparea din zona afectată inainte de intrarea în vigoare a deciziei de carantină generală.

Au fost vizate în special trenurile care duc la Roma, existând multe persoane care lucrează în Milano, dar au rude în capitala Italiei şi astfel se pot refugia la ele.

Un clip dat publicităţii de sursa amintită arată tensiunea în care trăiesc locuitorii din nordul Italiei. 

Oamenii au fost inclusiv dispuşi să ofere bani în plus pentru a prinde un loc într-un tren, însă controlorii au precizat că nu pot accepta suprapopularea trenurilor din motive de siguranţă.

Ba chiar unul dintre ei este filmat cum se răsteşte la pasageri şi le spune că "dacă nu înţelegeţi situaţia, mergeţi, vorbiţi cu domnul ministru şi să vă pună dânsul un tren nou la dispoziţie pentru că eu nu-mi permit să risc într-o asemenea situaţie".

În Italia, epidemia de coronavirus a ajuns la 5.883 de îmbolnăviri, 233 de decese şi doar 589 de pacienţi recuperaţi din punct de vedere medical, în timp ce 462 dintre pacienţi sunt internaţi în stare gravă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Italienii din Milano au umplut trenurile spre Roma înainte de decizia de intrare în carantină generală (Video)