Antena Meniu Search
x

Video Italienii au confiscat mega-iahtul oligarhului rus Andrei Melnicenko. Ambarcațiunea valorează 578 de milioane de dolari

Autoritățile italiene au confiscat vineri mega-iahtul oligarhului rus Andrei Melnichenko, potrivit unui comunicat al poliției financiare a Italiei, informează CNN. Ambarcațiunea, denimită SY A, valorează aproximativ 530 de milioane de euro (578 de milioane de dolari) şi se afla în portul Trieste.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 12.03.2022, 11:20

Italienii au confiscat mega-iahtul oligarhului rus Andrei Melnicenko. Ambarcațiunea valorează 578 de milioane de dolari
Italienii au confiscat mega-iahtul oligarhului rus Andrei Melnicenko. Ambarcațiunea valorează 578 de milioane de dolari - Profimedia

SY A este unul dintre cele mai mari yacht-uri din lume, potrivit producătorului său Nobiskrug.

Andrei Melnichenko a fost sancționat de Uniunea Europeană pe 9 martie, ca parte a măsurilor punitive extinse împotriva oligarhilor ruși. Potrivit UE, el deţine principalul producător de îngrăşăminte EuroChem Group şi compania de cărbune SUEK.

Melnichenko și alți 36 de oameni de afaceri ruși s-au întâlnit cu Vladimir Putin după declanșarea invaziei în Ucraina

Decizia Consiliului UE, care a autorizat sancțiuni împotriva lui Melnichenko, a menționat că el și alți 36 de oameni de afaceri s-au întâlnit cu președintele rus Vladimir Putin după declanșarea invaziei ruse în Ucraina, pentru a discuta despre potențialul impact economic al sancțiunilor UE și SUA. 

Pe acelaşi subiect

"Faptul că a fost invitat să participe la această întâlnire arată că este membru al celui mai apropiat cerc al lui Vladimir Putin și că sprijină sau implementează acțiuni sau politici care subminează sau amenință integritatea teritorială, suveranitatea și independența Ucrainei, precum și stabilitatea și securitatea în Ucraina. De asemenea, arată că el este unul dintre oamenii de afaceri de frunte implicați în sectoarele economice, oferind o sursă substanțială de venituri guvernului Rusiei, care este responsabil pentru anexarea Crimeei și destabilizarea Ucrainei", se arată în decizia Consiliului UE.

Sechestrul a fost raportat și de ziarul italian Tg La7.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Măsura împotriva oligarhului rus Andrei Melnichenko vine după ce, săptămâna trecută, a fost confiscat un iaht deținut de cel mai bogat om al Rusiei, Alexei Mordashov.

Oligarhii ruși au devenit ținta sancțiunilor occidentale după ce președintele rus Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei pe 24 februarie. SUA, Marea Britanie și UE se numără printre cei care au implementat un pachet de sancțiuni îndreptate spre paralizarea economiei Rusiei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Italienii au confiscat mega-iahtul oligarhului rus Andrei Melnicenko. Ambarcațiunea valorează 578 de milioane de dolari