Antena Meniu Search
x

Cel mai bogat om al Rusiei, Alexei Mordashov, i-a transferat soției sale acțiuni de 1,1 miliarde de dolari într-o companie minieră

Alexei Mordashov, cel mai bogat oligarh al Rusiei și una dintre persoanele sancționate săptămâna aceasta de Uniunea Europeană, a transferat soției sale acțiuni de 1,1 miliarde de dolari într-o companie minieră, a informat Bloomberg.

de Redactia Observator

la 03.03.2022, 22:02

Alexei Mordashov
Cel mai bogat om al Rusiei, Alexei Mordashov, i-a transferat soției sale acțiuni de 1,1 miliarde de dolari într-o companie minieră - Profimedia

Marina Aleksandrovna Mordashova a devenit luni „o persoană cu control semnificativ” asupra Nordgold, potrivit documentelor din Marea Britanie din această săptămână incluse în raportul Bloomberg. Mordashova deține acum între 50 și 75% din drepturile de vot în Nordgold, despre care Reuters a raportat că urmărea să ajungă la o capitalizare de 5 miliarde de dolari, anul trecut, atunci când a plănuit listarea pe bursă. 

Alexei Mordashov, cea mai bogată persoană din Rusia, potrivit Forbes, a demisionat marți din funcția de director la Nordgold, se arată în documente. El deține acum până la jumătate din acțiunile Nordgold.

UE și alte state ale lumii pregătesc cele mai dure sancțiuni pentru protejații lui Putin

Oligarhii ruși au devenit ținta sancțiunilor occidentale după ce președintele rus Vladimir Putin a ordonat invazia Ucrainei pe 24 februarie. SUA, Marea Britanie și UE se numără printre cei care au implementat un pachet de sancțiuni îndreptate spre paralizarea economiei Rusiei. Dacă invazia din Ucraina se va prelungi, şi-ar putea lua adio de la avere, iahturi, maşini de lux şi avioane private. Uniunea Europeană şi alte state ale lumii pregătesc cele mai dure sancţiuni pentru protejaţii lui Putin, inclusiv îngheţarea activelor, potrivit Business Insider

Pe acelaşi subiect

Bloomberg a raportat că nu este clar dacă schimbarea controlului lui Mordashov asupra Nordgold a fost declanșată de războiul pornit în Ucraina, dat fiind faptul că transferul ar fi fost pus în mișcare înainte ca Mordashov să fie sancționat. Miliardarul a demisionat miercuri din consiliul de administrație al companiei germane de turism TUI – pe care Mordashov a salvat-o din faliment în timpul pandemiei de coronavirus – din cauza sancțiunilor UE, se arată într-un comunicat de presă emis de companie.

Nordgold, compania care are operațiuni miniere în Africa de Vest, Kazahstan și Rusia, nu a răspuns unei solicitări de a oferi comentarii asupra subiectului. De asemenea, Mordashov a refuzat să comenteze prin intermediul unui purtător de cuvânt. De când Rusia a invadat Ucraina săptămâna trecută, Mordashov a protestat nu numai împotriva atacului, ci și împotriva sancțiunilor impuse lui și altor miliardari ruși.

"Nu am absolut nimic de-a face cu tensiunile geopolitice actuale. Nu înțeleg de ce ni s-au impus sancțiuni", a spus el marţi, într-o declarație raportată de Forbes și agenția de presă rusă TASS.

Război Rusia - Ucraina, ziua 8

Armata lui Vladimir Putin contină să atace oraşe cheie din Ucraina, cu bombardamente masive în nord, est şi sud, reușind să preia controlul în Herson. Au fost lupte grele în Mariupol, iar la Kiev s-au auzit explozii puternice, joi dimineață. Alarmele au sunat şi în Odessa, oraș aflat sub ameninţarea unui desant al forţelor armate ruse. Preşedintele Zelenski a transmis un nou mesaj de mobilizare, în timp ce uriașul convoi rusesc de blindate staţionează în apropierea capitalei ucrainene. Între timp, rușii și ucrainenii negociază din nou, în Belarus. Joi seara, Vladimir Putin a transmis un mesaj populației: "operațiunea militară specială merge conform planului", i-a asigurat el pe ruși.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Cel mai bogat om al Rusiei, Alexei Mordashov, i-a transferat soției sale acțiuni de 1,1 miliarde de dolari într-o companie minieră