Antena Meniu Search
x

Video Un spital de oncologie din Nikolaev, bombardat de ruşi: "Doar un nebun îi poate ataca pe cei slabi, bolnavi"

Război Rusia - Ucraina, ziua 17. Trupele ruse au bombardat un spital regional de oncologie din oraşul Nikolaev, sudul Ucrainei, a declarat pe Facebook directorul Autorităţii Regionale de Sănătate a oraşului, Maksym Beznosenko, conform BBC.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 12.03.2022, 11:01

Armata rusă a bombardat un spital oncologic din Nikolaev. Anunţul a fost făcut de directorul Autorităţii Regionale de Sănătate a oraşului - Maxim Beznosenko. Potrivit acestuia, un spital care oferă asistență pacienților bolnavi de cancer din toată regiunea Nikolaev a fost atacat.

"Doar un nebun îi poate ataca pe cei slabi. Acei oameni slabi sunt pacienţii noştri. Chiar acum, aceşti monştri au bombardat spitalul de oncologie. Un spital care oferă îngrijiri pacienţilor bolnavi de cancer din toată regiunea Nikolaev. Dacă ura împotriva inamicului se uneşte - suntem deja cea mai unită naţiune din lume. Dacă Rusia vede pacienţii bolnavi de cancer ca pe un adversar egal care reprezintă o ameninţare - nu este doar bolnavă, ci se află deja în agonie. Şi acesta este singurul lucru asta ne poate înveseli în astfel de circumstanţe”, a spus acesta.

Potrivit lui Beznosenko, atacul nu a provocat pagube semnificative.

”Continuăm să muncim”, a mai spus el.

Spital de copii şi o maternitate, bombardate de ruși în Mariupol

Imagini desprinse din filmele de groază au fost surprinse şi la Mariupol, în a 14-a zi de război Rusia - Ucraina, după ce un spital de copii şi o maternitate au fost bobmardate de armata rusă.  Președinte Volodimir Zelenski a declarat că atacul este „dovada unui genocid” și a repetat apelul ca NATO să declare o zonă de excludere aeriană deasupra țării sale. Trei persoane - inclusiv un copil - au fost ucise în bombardament. Un bilanţ anterior anunţa 17 răniţi. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Propunere: plimbările cu bicicleta în pădure, doar cu acordul proprietarului pădurii. Sunteţi de acord?

Observator » Stiri externe » Un spital de oncologie din Nikolaev, bombardat de ruşi: "Doar un nebun îi poate ataca pe cei slabi, bolnavi"