Jaf ca-n filme în Franţa. Hoții au furat nouă milioane de euro dintr-o maşină de transport valori

De Redactia Observator.
Publicat: 30.08.2020, 01:42.
Actualizat: 30.08.2020, 01:43

Jaf ca-n filme în Franţa. 9 milioane de euro au fost furate dintr-un foc de o grupare de hoţi, care a atacat o maşină de tranport valori, într-unul dintre cele mai mari jafuri din istoria Franţei. Tâlharii s-au făcut nevăzuţi cu prada şi sunt căutaţi şi la această oră de poliţie.

Sursa: Bfmtv

Vineri dimineaţă, locuitorii din Lyon au avut parte de scene desprinse din filmele de acţiune. Mai mulţi bărbaţi, mascaţi şi înarmaţi până în dinţi, au oprit o maşină care transporta valori, i-au ameninţat cu armele cu şoferi şi s-au făcut nevăzuţi cu banii.

Richard Schittly, corespondent Le Monde: Au blocat maşina blindată cu două camionate pe care le furaseră, apoi au incendiat maşina, au reuşit să sustragă bunurile şi au reuşit să fugă cu alte maşini, tot furate.

Întreaga operaţiune a durat câteva zeci de secunde. Maşina de transport valori era plină cu bani. Tocmai ce ridicase numerarul de la una dintre sucrusalele Banque de France. După ce au sustras prada, tâlharii au incendiat atât furgoneta băncii, cât şi camionetele cu care o blocaseră.

Richard Schittly, corespondent Le Monde: Cei care au făcut asta sunt parte a unei grupări de hoţi cu experienţă.

La 9 milioane de euro este estimată paguba. Una dintre cele mai mari din istoria Franţei, după jaful din 2009, când tot dintr-o maşină de valori şi tot în Lyon au fost furaţi 11,6 milioane de euro.

Richard Schittly, corespondent Le Monde: Nu trebuie să uităm că în Lyon avem grupări de crimă organizată foarte active, iar atacul furgonetelor cu bani este, dacă putem spune aşa, cea mai înaltă treaptă în domeniul jafurilor. Doar echipele cele mai experimentate fac asta.

Poliţia încearcă acum să dea de urma tâlharilor. Misiunea se anunţă una extrem de dificilă. Hoţii au avut grijă să şteargă totate urmele. Ei au incendiat inclusiv maşinile cu care au fugit de la locul faptei pentru a fi siguri că poliţia nu găseşte nicio amprentă sau un alt indiciu care ar duce la identificarea lor.

Descarcă aplicaţia Observator News din Google Play sau App Store şi fii la curent cu ştirile momentului din România şi din lume.