Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Cum au operat cei şase români care au dat o spargere de 5,5 milioane de euro în Insulele Canare

Şase români sunt împlicaţi într-o serie de jafuri ca-n filme. Bine organizaţi, au reuşit să intre în cele mai scumpe bijuterii din Insulele Canare.

de Redactia Observator

la 25.08.2018 , 01:50

Şase români sunt împlicaţi într-o serie de jafuri ca-n filme. Bine organizaţi, au reuşit să intre în cele mai scumpe bijuterii din Insulele Canare. Cei mai buni ofiţeri români au lucrat împreună cu spaniolii şi au descoperit că suspecţii au spart mai multe magazine din destinaţii de top.

Ar putea fi cel mai răsunător caz al anului. Cei şase care au speriat Occidentul au furat bijuterii de peste cinci milioane şi jumătate de euro. O parte din captură a fost găsită în România.

Multe dintre bijuterii, inele sau brăţări cu diamante valorau zeci de mii de euro fiecare. Investigatorii spanioli aveau informaţii că cei şase români au ascuns în ţara noastră din bijuterii furate în luna iunie, dintr-un magazin de lux din Lanzarote.

Vezi și

Investigaţiile au arătat că românii au fost bine organizaţi şi ştiau ce fac.

Proprietarul magazinului: "Modul de operare este cu certitudine perfecţionat prin repetiţie. Primii doi băieţi care au intrat aveau faţa acoperită, purtau nişte cagule peste care aveau prinsă un fel de lanternă."

Au intrat prin tavanul fals au magazinului şi au trecut de toate sistemele de securitate. 

Anchetatorii spanioli susţin că românii au mai dat, în ultimul an, cel puţin două spargeri, în insulele Canare. Ar fi furat astfel încă un milion de euro.

Din magazinul din Lanzarote au plecat cu bijuterii în valoare de peste 4 milioane şi jumătate de euro. Patronul bijuteriei de lux încă aşteaptă să-şi recupereze paguba. Cu şase luni înainte, un alt magazin al său a fost jefuit. 

După jaful din iunie, românii s-au îmbarcat în curse cu destinaţia Barcelona. Pe aeroportul spaniol, în bagajele a trei dintre ei au fost descoperite bijuterii de sute de mii de euro.

Restul capturii a fost găsit în Constanţa. Toţi membrii grupării au fost arestaţi, unul dintre ei, în România. 

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Sunteţi de acord cu introducerea votului de la 16 ani?
Observator » Ştiri externe » Cum au operat cei şase români care au dat o spargere de 5,5 milioane de euro în Insulele Canare