Antena Meniu Search
x

Japonia intenţionează să trimită o persoană pe Lună până în 2030 cel târziu

Japonia a revizuit marţi calendarul planurilor sale de explorare spaţială care au drept obiectiv trimiterea unui japonez pe Lună până în a doua jumătate a anilor 2020, informează Reuters.

de Redactia Observator

la 28.12.2021, 12:23

Japonia intenţionează să trimită o persoană pe Lună până în 2030 cel târziu
Japonia intenţionează să trimită o persoană pe Lună până în 2030 cel târziu - Profimedia Images

''Spaţiul nu este doar o frontieră care oferă speranţe şi visuri oamenilor, dar oferă şi o fundaţie esenţială societăţii economice în care trăim în ceea ce priveşte securitatea noastră economică'', a declarat prim-ministrul Fumio Kishida cu prilejul unei reuniuni în scopul finalizării planului.

Potrivit unei prime variante a programului, Japonia intenţionează să trimită primul non-american pe Lună ca parte din programul Artemis, o iniţiativă condusă de Statele Unite şi care îşi propune revenirea astronauţilor pe Lună, conform Agerpres

Planul menţionează şi aspiraţiile Japoniei de a lansa o sondă de explorare a planetei Marte în 2024, precum şi de a găsi modalităţi pentru generarea electricităţii solare în spaţiu. Anunţul vine la o săptămână după ce miliardarul japonez Yusaku Maezawa a revenit pe Terra la capătul unui sejur de 12 zile petrecut la bordul Staţiei Spaţiale Internaţionale, devenind primul turist spaţial care călătoreşte pe ISS după mai bine de un deceniu. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Japonia intenţionează să trimită o persoană pe Lună până în 2030 cel târziu