Antena Meniu Search
x

Joe Biden a comis o nouă gafă. A spus că s-a întâlnit recent cu Mitterrand, mort în 1996. A vrut să spună Macron. VIDEO

Joe Biden, în vârstă de 81 de ani, a comis o nouă gafă. Preşedintele SUA a povestit o anecdotă în Las Vegas spunând s-a întâlnit recent cu Francois Mitterrand, fostul președinte francez, care a murit în 1996. Liderul de la Casa Albă l-a confundat pe Emmanuel Macron cu Mitterrand.

de Redactia Observator

la 06.02.2024, 14:16

Joe Biden a comis o nouă gafă. A spus că s-a întâlnit recent cu Francois Mitterrand, mort în 1996. A vrut să spună Macron. VIDEO
Joe Biden a comis o nouă gafă. A spus că s-a întâlnit recent cu Francois Mitterrand, mort în 1996. A vrut să spună Macron. VIDEO - Profimedia

Liderul american a ţinut luni un discurs în Las Vegas înainte de alegerile primare democrate din statul Nevada. Aflat pe scenă, Biden a vrut să povestească o anecdotă de la un summit G7 la care a participat în iunie 2021.

Președintele în vârstă de 81 de ani a relatat cum la summitul respectiv, din Cornwall, le-a spus liderilor internaţionalI că "America s-a întors".

"Mitterand din Germania, adică din Franța, s-a uitat la mine și a spus: "Știi, ce... de ce... pentru cât timp te-ai întors?" a povestit Biden. Casa Albă a publicat ulterior declaraţiile lui Biden cu numele "Mitterrand" tăiat și înlocuit cu "Macron".

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Pe acelaşi subiect

Mitterrand a fost președinte Franţei din 1981 până în 1995. A murit un an mai târziu, la vârsta de 79 de ani. Macron a fost ales preşedinte în 2017, la 39 de ani, devenind cel mai tânăr șef de stat din istoria Franței de la Napoleon încoace. 

În schimb, Biden este cel mai în vârstă președinte american în exercițiu. Dacă va fi reales în noiembrie, la sfârșitul celui de-al doilea mandat va avea 86 de ani. 

Joe Biden, o maşină de gafe 

Episodul este cea mai recentă gafă comisă de Biden. În iunie anul trecut, el l-a numit pe liderul chinez Xi Jinping "dictator" la o strângere de fonduri din California, provocând furia Beijingului și încordând și mai mult relațiile diplomatice dintre țări.

Iar în noiembrie, l-a numit din nou "dictator" pe omologul său chinez chiar după o întâlnire lungă în care ambii au convenit să restabilească relaţiile. Episodul a fost primit cu uimire, nervozitate şi consternare de secretarul de stat al SUA, Antony Blinken

În aceeași lună, Biden a confundat războiul din Ucraina cu războiul din Irak, care s-a încheiat în 2011. El a declarat atunci că Vladimir Putin "pierde în mod clar războiul din Irak".

Principalul său adversar, Donald Trump, în vârstă de 77 de ani, a făcut recent o gafă similară, confundând-o pe Nikki Haley cu Nancy Pelosi, fostul președinte al Camerei Reprezentanților.

Ulterior, Biden a râs pe seama lui Trump, spunând că "Nu sunt de acord cu Nikki Haley la toate capitolele, dar suntem de acord că ea nu este Nancy Pelosi". 

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Joe Biden a comis o nouă gafă. A spus că s-a întâlnit recent cu Mitterrand, mort în 1996. A vrut să spună Macron. VIDEO