Antena Meniu Search
x

Joe Biden anunță sancțiuni împotriva gazoductului Nord Stream 2, care leagă Rusia de Germania

Președintele american Joe Biden a anunțat, miercuri, că administrația sa va impune sancțiuni Nord Stream 2 AG, compania responsabilă de construirea gazoductului Nord Stream 2, care leagă Rusia de Germania.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 23.02.2022, 21:54

Joe Biden anunță sancțiuni împotriva gazoductului Nord Stream2, care leagă Rusia de Germania - Profimedia Images

„Astăzi, mi-am îndrumat administrația să impună sancțiuni Nord Stream 2 AG și liderilor săi corporativi. Măsura vine să completeze runda inițială sancțiuni, ca răspuns la acțiunile Rusiei în Ucraina. După cum am precizat, nu vom ezita să luăm măsuri suplimentare dacă situația continuă să escaladeze”, a anunțat Joe Biden, într-o declarație publicată de Casa Albă, scrie CNN.

„Prin acțiunile sale, președintele Vladimir Putin a oferit lumii un stimulent copleșitor pentru a se îndepărta de gazul rusesc, spre alte forme de energie. Vreau să-i mulțumesc cancelarului Scholz pentru parteneriatul strâns și dedicarea continuă de a trage Rusia la răspundere pentru acțiunile sale”, a scris Biden.

Mișcarea face parte dintr-o serie de sancțiuni pe care SUA și aliații săi le-au impus Rusiei săptămâna aceasta, ca răspuns la recunoașterea de către Putin a teritoriilor separatiste din estul Ucrainei.

Sancționarea Nord Stream 2, posibilă după ce Germania a suspendat procesul de certificare a gazoductului

The Guardian notează că Biden a blocat anterior sancțiunile aprobate de Congres asupra Nord Stream 2 AG din îngrijorare pentru relația cu Germania, dar decizia cancelarului Olaf Scholz de a opri certificarea proiectului a eliberat acum calea.

Miercuri seară, Ucraina a anunțat că impune starea de urgență, după ce bombardamentele s-au intensificat la linia de contact din estul Ucrainei, ca urmare a faptului că Vladimir Putin a recunoscut săptămâna aceasta independenţa celor două regiuni separatiste pro-ruse, Doneţk şi Lugansk, şi a ordonat desfăşurarea trupelor ruseşti ca „forţe ale păcii”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Joe Biden anunță sancțiuni împotriva gazoductului Nord Stream 2, care leagă Rusia de Germania