Antena Meniu Search
x

Joe Biden cere detensionarea conflictului dintre Hamas şi Israel, într-un nou apel către Benjamin Netanyahu

Președintele SUA, Joe Biden, l-a îndemnat miercuri pe prim-ministrul israelian, Benjamin Netanyahu, să facă tot posibilul să ia măsuri pentru reducerea tensiunilor și încetarea focului în conflictul din Fâșia Gaza.

Ana Maria Ghiarasim
de Ana Maria Ghiarasim

la 19.05.2021, 19:13

Joe Biden cere detensionarea conflictului dintre Hamas şi Israel, într-un nou apel către Benjamin Netanyahu
Joe Biden cere detensionarea conflictului dintre Hamas şi Israel, într-un nou apel către Benjamin Netanyahu - Profimedia Images

Este al patrulea apel într-o săptămână al liderului de la Casa Albă, după ce Netanyahu a fost citat de mass-media israeliană spunând că nu stabilește un termen pentru sfârșitul ostilităților.

Biden s-a confruntat cu presiuni crescânde chiar și din partea colegilor democrați pentru a se implica mai mult în intermedierea unui acord de încetare a focului între Israel și grupul militant Hamas din Gaza, scrie Reuters.

Presiunea asupra lui Biden creşte, de asemenea, pentru a face mai mult, în contextul în care bilanţul victmelor violenţelor israeliano-palestiniene a depăşit 200 de morţi.

”Cei doi lideri au purtat o discuţie detaliată despre evoluţia în (Fâşia) Gaza, progresele Israelului în degradarea capacităţilor Hamas şi altor elemente teroriste şi eforturi diplomatice în curs ale unor guverne din regiune şi ale Statelor Unite”, a declarat presei o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, relatează Reuters.

”Preşedintele (american Joe Bien) i-a transmis premierului (israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu) că aşteaptă astăzi o dezescaladare semnificativă pe calea către un armistiţiu”, a declarat ea.

Aceasta este cea de a patra convorbire la telefon între lideri americani şi isralieni.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Joe Biden cere detensionarea conflictului dintre Hamas şi Israel, într-un nou apel către Benjamin Netanyahu