Antena Meniu Search
x

Video Joe Biden, la un pas de Casa Albă: "Vom câştiga această cursă electorală"

Joe Biden s-a adresat din nou națiunii, într-un discurs rostit din Wilminton, Delaware. Candidatul democrat la alegerile prezidențiale din SUA este aproape sigur că va câştiga. De cealaltă parte, republicanul Donald Trump continuă să denunţe presupuse fraude electorale. 

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 07.11.2020, 08:10

Joe Biden este candidatul cu cele mai multe voturi din istoria Statelor Unite
Joe Biden, la un pas de Casa Albă: Vom câştiga această cursă electorală - Profimedia
  • Joe Biden, candidatul Partidului Democrat, este încrezător în câştigarea scrutinului prezidenţial din Statele Unite cu o majoritate clară.
  • De cealaltă parte, echipa lui Donald Trump contestă numărarea voturilor prin corespondenţă în statele decisive.

Chiar dacă numărătoarea voturilor nu s-a încheiat, Joe Biden şi-a exprimat din nou încrederea că va câștiga alegerile, după ce l-a întrecut pe Donald Trump în două state cheie, Georgia şi Pennsylvania.

"Nu avem încă o declaraţie finală a victoriei, dar cifrele ne spun că este clar. Vom câştiga această cursă electorală. Priviţi ce s-a întâmplat. Acum 24 de ore, eram în urmă în statul Georgia, acum avem avans şi vom câştiga acest stat.

Acum 24 de ore, eram în urmă în Pennsylvania şi vom câştiga în Pennsylvania. Avem avans, vom câştiga în Arizona, vom câştiga în Nevada, ne-am dublat avansul în Nevada. Suntem pe cale să depăşim 300 de voturi ale Colegiului electoral federal. Şi priviţi cifrele la nivel naţional. Vom câştiga această cursă cu o majoritate clară, cu naţiunea care ne susţine", a declarat Joseph Biden, într-un discurs rostit din Wilminton, Delaware.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Politicianul democrat a pledat pentru depăşirea clivajelor puternice din politică, subliniind că, în calitatea de preşedinte, va avea sarcina de a reprezenta "întreaga naţiune".

Citește și:

"Poate că suntem oponenţi, dar nu suntem inamici. Suntem americani. Nu am fost niciodată mai optimist în legătură cu viitorul acestei naţiuni. Nu există niciun motiv pentru care să nu putem deţine controlul în secolul 21. Trebuie doar să ne amintim cine suntem.

În timp ce aşteptăm rezultatele finale, vreau ca oamenii să ştie că nu vom aştepta să ne facem treaba. Vreau să ştie toată lumea că, din prima zi, vom aplica planul de aducere sub control a virusului. Putem salva numeroase vieţi în lunile care vin", a mai spus Biden.

Donald Trump: "Joe Biden nu ar trebui să pretindă în mod greşit funcţia de preşedinte"

De cealaltă parte, echipa lui Donald Trump contestă numărarea voturilor prin corespondenţă în statele decisive.

Preşedintele în funcţie al SUA i-a cerut lui Biden să nu proclame "în mod greşit" victoria în scrutinul prezidenţial, avertizând că procedurile de contestare a rezultatelor abia încep.

"Joe Biden nu ar trebui să pretindă în mod greşit funcţia de preşedinte. Şi eu aş putea pretinde acest lucru. Procedurile legale abia încep.

Am avut avansuri majore în toate aceste state în seara alegerilor, iar apoi au dispărut miraculos pe măsură ce au trecut zilele. Poate că aceste avansuri vor reveni în contextul în care lansăm proceduri judiciare", a afirmat Donald Trump, prin Twitter.

Dacă aţi surprins imagini care pot deveni o ştire, ni le puteţi trimite pe WhatsApp la numărul 0722.699.800, pe pagina de Facebook Observator sau pe mail, la adresa [email protected].

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Joe Biden, la un pas de Casa Albă: "Vom câştiga această cursă electorală"