Antena Meniu Search
x

Joe Biden le-a spus democraţilor că s-a supus unui control medical după dezbaterea cu Trump

Alegeri SUA 2024. Joe Biden le-a spus celor peste 20 de guvernatori democraţi cu care s-a întâlnit în privat miercuri seară că a fost supus unui control medical după dezbaterea de săptămâna trecută cu Donald Trump şi că este bine, potrivit ABC News şi Politico.

de Redactia Observator

la 04.07.2024 , 14:42

Joe Biden le-a spus democraţilor că s-a supus unui control medical după dezbaterea cu Trump
Joe Biden le-a spus democraţilor că s-a supus unui control medical după dezbaterea cu Trump - Profimedia

 ABC News şi Politico, citând surse familiare cu discuţiile de la acea întâlnire, au relatat joi despre conversaţia pe care Biden a avut-o cu guvernatorii în care au vorbit despre condiţia fizică şi starea de sănătate ale preşedintelui democrat.

Potrivit Politico, întâlnirea de o oră a fost motivată de preocupările tot mai mari cu privire la viabilitatea politică a lui Biden înaintea cursei prezidenţiale, după dezbaterea publică de săptămâna trecută cu rivalul său, republicanul Donald Trump, în care preşedintele a părut uneori confuz şi neatent.

Întâlnirea, organizată în grabă de Casa Albă, a avut loc la câteva ore după ce purtătoarea de cuvânt a Casei Albe, Karine Jean-Pierre, a evitat întrebările directe ale reporterilor care voiau să ştie dacă preşedintele a fost supus vreunui tip de control medical după dezbaterea cu Trump.

Articolul continuă după reclamă

Comentariul lui Biden la întâlnire, potrivit unei persoane apropiate preşedintelui, s-a referit la un scurt control efectuat de un medic de la Casa Albă în zilele de după dezbatere, din cauza simptomelor persistente de răceală de care suferea, citează Politico. Examenul medical, a adăugat persoana care a cerut să nu fie identificată, a fost scurt şi nu a inclus niciun test important.

Pe acelaşi subiect

Pe 3 iulie, la doar câteva zile după dezbatere, Karine Jean-Pierre a declarat, într-o conferinţă de presă, că Biden nu a fost supus niciunui control medical din februarie, când Casa Albă a publicat cel mai recent raport anual privind starea de sănătate a preşedintelui. "Am reuşit să discutăm cu medicul său despre asta şi răspunsul este nu", a spus purtătoarea de cuvânt, întrebată cu insistenţă dacă Biden, în vârstă de 81 de ani, a mai fost supus vreunui alt control medical din februarie.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Trei guvernatori democraţi îi promit lui Biden să-i sprijine candidatura

Aceste întrebări despre starea de sănătate a preşedintelui au apărut după dezbaterea din 27 iunie împotriva fostului preşedinte Donald Trump (2017-2021), în care Biden a părut îmbătrânit, cu vocea răguşită, având dificultăţi în a încheia unele propoziţii. Ulterior, Biden a declarat că era răcit. Trei guvernatori democraţi îi promit lui Biden să-i sprijine candidatura pentru realegere

Guvernatorii democraţi ai statelor New York, Minnesota şi Maryland au dat asigurări că i-au promis sprijinul deplin preşedintelui Biden, în contextul în care acesta se confruntă cu un val tot mai mare de voci în interiorul şi în afara propriului său partid care îi cer săse retragă din cursa prezidenţială.

"Preşedintele ne-a susţinut (...) şi guvernatorii îl susţin, lucrăm împreună, ca să fie foarte clar acest lucru. Calea spre victorie în noiembrie este prioritatea numărul unu", a declarat presei guvernatorul statului Minnesota, Tim Walz, după întâlnirea cu preşedintele Biden.

Guvernatorul statului Maryland, Wes Moore, a afirmat că Biden va ieşi clar învingător în alegerile din noiembrie, în timp ce Walz, care este şi preşedintele Asociaţiei Guvernatorilor Democraţi, a considerat că Biden este în continuare acelaşi om puternic care l-a învins în trecut pe adversarul său Donald Trump."Astăzi l-am văzut pe tipul despre care am crezut cu toţii că îl poate învinge pe Donald Trump şi care l-a învins în cele din urmă", a spus Walz.

La rândul ei, guvernatoarea statului New York, Kathy Hochul, a apreciat că discuţia cu Biden a lăsat-o "pe deplin încrezătoare" în abilităţile preşedintelui de a-şi continua campania electorală şi a adăugat că în timpul reuniunii au discutat şi modul în care preşedintele va aborda principalele preocupări a americanilor. "Sunt aici pentru a vă spune că preşedintele Joe Biden este aici pentru a câştiga", a insistat Hochul.

Trump susţine că Biden se retrage din cursă şi va fi înlocuit de Kamala Harris

Aflat la volanul unei maşinuţe de golf, Donald Trump, în vârstă de 78 de ani, a batjocorit prestaţia lui Joe Biden din timpul dezbaterii pe care au avut-o şi a folosit expresii jignitoare la adresa lui şi a vicepreşedintei sale, Kamala Harris, într-un videoclip publicat miercuri pe contul său de pe reţea Social Truth.

"I-am tras una mormanului de rahat expirat, e un tip aşa de rău", spune Trump despre Biden, şi adaugă: "ştiţi, (Biden) tocmai s-a retras, părăseşte cursa... L-am scos eu". Lucru neadevărat, dat fiind că însuşi Biden a declarat că nu se retrage din cursa electorală, scrie agenţia EFE. Apoi Trump a atacat-o pe Kamala Harris: "Asta înseamnă că acum o avem pe Kamala, cred că va fi (o adversară) mai bună. E atât de rea, atât de penibilă. E al naibii de rea".

Trump continuă comentariile dispreţuitoare la adresa Kamalei Harris, punând la îndoială capacitatea ei de a discuta probleme cu preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, sau cu cel al Chinei, Xi Jinping. "V-o puteţi imagina având de-a face cu Putin şi cu preşedintele Chinei, care este un om feroce şi dur?", întreabă Trump în timp ce primeşte laude de la oameni care nu apar în filmare. 

Echipa de campanie a lui Biden a răspuns la declaraţiile lui Trump printr-un comunicat în care a condamnat comentariile fostului preşedinte la adresa lui Harris, numindu-le rasiste şi misogine. "Poporul american a văzut deja cât de jos poate coborî Donald Trump. Aţi văzut în repetate rânduri lipsa lui de respect faţă de femei, dispreţul lui pentru americanii de culoare şi dispreţul său total pentru democraţia noastră", se menţionează în comunicat.

Purtătoarea de cuvânt a campaniei candidatului democrat, Sarafina Chitika, a răspuns în mod specific la declaraţia lui Trump în care a spus că Harris este "al naibii de rea" şi a contabilizat nu mai puţin de 21 de greşeli pe care republicanul le-a făcut în timpul mandatului său, precum şi recentele probleme juridice prin care a trecut în ultimele luni. Concluzia lui Chitika este că Trump este "rău", nu Harris.

"Nu, Donald. Este rău să le iei femeilor drepturile; să pierzi alegerile şi să încurajezi o gloată violentă să atace Capitoliul; să agresezi femeile; să le spui oamenilor să-şi injecteze înălbitor; să nu-ţi plăteşti impozitele; să minţi fără încetare; să comiţi 34 de infracţiuni (...) Îţi mulţumesc că ne-ai permis să te lămurim", a declarat ea, punctând în final: "Jocul tău de golf este rău"

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Credeţi că vor scădea cu mult ratele, după micşorarea dobânzii-cheie?
Observator » Stiri externe » Joe Biden le-a spus democraţilor că s-a supus unui control medical după dezbaterea cu Trump