Antena Meniu Search
x

Video Jordan Bardella nu e speriat de protestele francezilor și promite deportări masive: "Ambiţia mea este să restrâng drastic migrația"

Minoritari, dar furioşi! Aproape 700.000 de francezi au protestat în 150 de oraşe faţă de ascensiunea extremei drepte şi a partidului condus de noul inamic al lui Macron, tânărul de 28 de ani Jordan Bardella. Sondajele de opinie arată, însă, că mai mult de jumătate dintre localnici vor vota cu formaţiunea anti-sistem sau cu partide de stânga.

de Redactia Observator

la 16.06.2024 , 20:41

75.000 de oameni au strigat lozinici anti-extremism la Paris, potrivit poliţiei. Sindicatele care au organizat marşul spun, însă, că s-au adunat 225.000. Printre ei, mulţi tineri, speriaţi că îşi vor pierde drepturile şi libertăţile odată cu ascensiunea extremiştilor. 

"Nu este posibil să lăsăm această Franţă a extremelor să conducă ţara. Fiul meu nu poate trăi într-o astfel de ţară. Sunt partide naţionaliste, sunt împotriva construcţiei europene, să nu ne amăgim singuri", a declarat un francez.

La demonstraţia anti-extremism, unii au comis, însă, gesturi extreme. Cel puţin patru oameni au fost arestaţi la Paris pentru că au atacat forţele de ordine. 

Vezi și

Neaşteptat, un apel împotriva extremiştilor din partidul Adunarea Naţională a venit de la atacantul naţionalei Franţei, Marcus Thuram. 

Pe acelaşi subiect

"Trebuie să mergem la vot, trebuie să spunem asta tuturor. În plus, toţi cetăţenii, şi eu şi voi, trebuie să luptăm zilnic pentru a evita să se repeta acest lucru, să nu mai fie ales partidul Adunarea Naţională", a spus Marcus Thuram.

Alegeri în Franța. În ciuda mobilizării societăţii, sondajele de opinia arată rău pentru Emmanuel Macron

Jumătate dintre francezi ar vota cu alianţa partidelor de stânga sau cu extremiştii lui Jordan Bardella. Noua ameninţare pentru Macron vrea să devină premier şi şi-a explus clar planurile. 

"Voi ridica toate restricţiile administrative care împiedică astăzi deportările. Este împiedicată aplicarea expulzării infractorilor şi a islamiştilor străini. Ambiţia mea este să restrâng drastic, considerabil, migraţia în ţara noastră. De ce? Pentru că asta vrea majoritatea francezilor!", a declarat Jordan Bardella, preşedinte Adunarea Naţională.

Protestatarii se tem că alegerile vor aduce la putere în Franţa primul guvern de extremă dreapta după al doilea război mondial.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei
IPS Teodosie: Femeile abuzate să îşi ducă crucea. Sunteţi de acord cu această declaraţie?
Observator » Stiri externe » Jordan Bardella nu e speriat de protestele francezilor și promite deportări masive: "Ambiţia mea este să restrâng drastic migrația"