Antena Meniu Search
x

Jurnalistul american Tucker Carlson este în Rusia pentru un interviu cu Putin. Propagandiştii ruşi, în delir: Ar fi un eveniment epocal

Jurnalistul american Tucker Carlson, fost prezentator emblematic al canalului Fox News, apropiat al Partidului Republican, unde prezenta o emisiune de ştiri, lider de audienţă şi preferată de publicul conservator, a ajuns săptămâna trecută la Moscova unde i-ar putea lua un interviu lui Vladimir Putin. Vestea a fost primită cu entuziam de propagandiştii ruşi, dar americanii s-au arătat scandalizaţi.

de Redactia Observator

la 05.02.2024, 15:01

Jurnalistul american Tucker Carlson este în Rusia pentru un interviu cu Putin. Propagandiştii ruşi, în delir: Ar fi un eveniment epocal
Jurnalistul american Tucker Carlson este în Rusia pentru un interviu cu Putin. Propagandiştii ruşi, în delir: Ar fi un eveniment epocal - MASH

După ce a fost concediat în aprilie anul trecut de Fox News, Tucker Carlson a început să publice interviuri pe platforma de socializare X a lui Elon Musk. Interviul său de pe 23 august 2023 cu fostul președinte american Donald Trump a atras peste 74 de milioane de vizualizări pe X, potrivit statisticilor de pe platformă.

Tucker Carlson: Guvernul SUA nu m-a lăsat să-i iau interviu lui Putin

Duminică, un canal rusesc de Telegram, care are legături cu forțele de ordine, a relatat că jurnalistul american a zburat la Moscova din Istanbul în cursul săptămânii trecute. Canalul Mash a publicat şi două fotografii cu Carlson pe aeroport și la Teatrul Bolșoi din Moscova, unde ar fi asistat la un spectacol de balet duminică. 

Propagandiştii ruşi au primit cu entuziasm vestea spunând că un interviu al lui Tucker Carlson cu Vladimir Putin fi "un eveniment epocal".  Tucker Carlson a dezvăluit în septembrie pentru elveţienii de la Die Weltwoche că în trecut "a încercat să-l intervieveze pe Vladimir Putin, dar guvernul SUA m-a oprit". "Ei bine, nu ai voie să auzi vocea lui Putin de aia" s-a plâns atunci Carlson. Este prima dată când Carlson vizitează Rusia.

Pe acelaşi subiect

Tucker Carlson, la Moscova. Frenezie printre propagandiştii ruşi

La Kremlin este discutată posibilitatea ca Putin să-i acorde un interviu lui Tucker Carlson, a relatat şi Bloomberg. Purtătorul de cuvînt al Kremlinului, Dimitri Peskov, a transmis luni nu are nimic de relatat pe acest subiect. "Vă vom informa dacă decidem să planificăm ceva", a spus el. 

"Fără a exagera, ar fi un eveniment epocal", a scris canalul rusesc de Telegram Bezgranichny Analitik. "Dacă se va întâmpla ar fi primul interviu al lui Putin cu un jurnalist occidental de când a fost lansată "operațiunea militară specială" în Ucraina în urmă cu aproape doi ani. Și fiți siguri că de data aceasta Putin va fi auzit de mulți din Occident", se arată în mesajul distribuit pe scară largă de conturile pro-Kremlin.

Un alt canal aparținând agenției de presă de stat RIA a scris că în interviurile anterioare cu jurnaliştii americani, Putin a trebuit să se apere de diverse "acuzaţii". "Poate că va fi mai norocos cu Tucker Carlson, se spune că prezentatorul TV care are o simpatie  deschisă faţă de Rusia, a venit în Rusia în speranța că va vorbi cu Putin", se mai arată în postare. 

Tucker Carlson l-a numit dictator pe Volodimir Zelenski

În emisiunile sale de la Fox News și de pe X, Carlson l-a descris pe președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, drept un "dictator" şi a recunoscut că este "de partea" Moscovei. Retorica sa pro-Putin și anti-ucraineană a fost lăudată la Moscova. Interviurile sale au fost preluate de televiziunea de stat rusă iar propagandiștii Kremlinului le-au folosit ca dovadă că oamenii influenți din SUA sunt de acord cu campania militară a lui Putin.

Americanii simpatizanţi ai Partidului Democrat, dar nu numai, s-au arătat scandalizaţi de posibilitatea ca Tucker Carlson să-i ia un interviu lui Vladimir Putin. "Poate că ar trebui să blocăm complet reintoarcerea lui Tucker Carlson în Statele Unite până când reprezentanții țării noastre își vor da seama ce se întâmplă" a comentat pe X, analistul și publicistul american Bill Kristol

"Democrații și propagandiștii lor din mass-media sunt în spasme la posibilitatea ca Tucker Carlson să-l intervieveze pe Putin. Avem o presă liberă în această țară și oameni precum Tucker Carlson, de care depindem pentru a spune adevărul!", a scris pe X reprezentanta statului Georgia, republicana Marjorie Taylor Greene.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 2 voturi
Întrebarea zilei

Drumul spre casă din vacanţă. Amânaţi întoarcerea pentru a evita aglomeraţia?

Observator » Stiri externe » Jurnalistul american Tucker Carlson este în Rusia pentru un interviu cu Putin. Propagandiştii ruşi, în delir: Ar fi un eveniment epocal