Antena Meniu Search
x

Tucker Carlson, dat afară de Fox News. Don Lemon, demis de CNN. Cutremur la canalele de ştiri americane

Cutremur la canalele de ştiri din SUA. Prezentatorii Tucker Carlson şi Don Lemon au fost concendiaţi de Fox News şi CNN în aceeaşi zi, iar anunţurile au fost făcute luni, o coincidenţă, la mai puţin de 2 ore distanţă. Tucker Carlson avea cel mai urmărit program de ştiri din SUA şi este considerat un prezentator conservator, de dreapta.

de Redactia Observator

la 25.04.2023, 11:50

Tucker Carlson, dat afară de Fox News. Don Lemon, demis de CNN. Cutremur la canalele de ştiri americane
Tucker Carlson / Don Lemon - Profimedia

Tucker Carlson, prezentator emblematic al Fox News, unde prezenta o emisiune de ştiri, lider de audienţă şi preferată de conservatorii americani, a decis să se despartă imediat de canalul de televiziune, considerat apropiat Partidului Republican. "Fox News Media şi Tucker Carlson s-au pus de acord pentru a se despărţi. Îi mulţumim pentru serviciile aduse postului nostru în calitate de prezentator şi, anterior, în calitate de consultant", au precizat reprezentanţii Fox News într-un comunicat.

Jurnalistul de televiziune, în vârstă de 53 de ani, a devenit una dintre cele mai influente voci ale Americii conservatoare, fiind acuzat însă de o altă parte a publicului că a popularizat teoriile conspiraţiei şi teoriile rasiste. Rivalii de la CNN l-au numit chiar un extremist de dreapta. El prezenta "Tucker Carlson Tonight" din 2016. 

Tucker Carlson, dat afară de Fox News

Emisiunea lui de vineri a fost ultima, urmează să fie înlocuit încă de luni în acel segment strategic, la o oră de maximă audienţă, a precizat postul Fox News, care face parte din imperiul mediatic al miliardarului Rupert Murdoch. Opozant al avortului şi mare apărător al dreptului de a purta arme de foc, prezentatorul TV Tucker Carlson nu a ezitat niciodată să îşi expună opiniile într-o emisiune care se revendica, pe site-ul său, "duşmanul declarat al minciunii", promiţând "să pună întrebările pe care publicul le-ar pune - şi să ceară răspunsuri".

Pe acelaşi subiect

În urmă cu o săptămână, pe 18 aprilie, Fox News a semnat un acord de 787,5 milioane de dolari cu compania Dominion, care produce maşini pentru votul electronic şi care dăduse televiziunea în judecată pentru defăimare, evitând astfel un proces răsunător.

În aceeaşi seară, Tucker Carlson vorbea în obişnuitele lui monologuri despre simpatizanţii Partidului Democrat, spunând că aceştia i-ar incita pe tineri la violenţă, înainte de a realiza un interviu cu CEO-ul Tesla şi proprietarul Twitter, Elon Musk. În momentul punerii sub acuzare a fostului preşedinte republican Donald Trump, Tucker Carlson a denunţat "o epurare politică" şi a rostit următoarea frază: "Probabil nu este cel mai bun moment pentru a vă despărţi de (puşca voastră de asalt) AR-15".

Fox News, lansat în 1996 pentru a concura cu CNN, rămâne solid instalat pe prima poziţie în clasamentul posturilor TV prin cablu în ceea ce priveşte audienţa.

Don Lemon, demis de CNN

Este scandal şi la CNN. Don Lemon, prezentatorul emisiunii "CNN This Morning", a anunţat luni că a fost concediat de CNN după 17 ani la televiziunea americană, fără a i se oferi nicio explicaţie. "Am fost informat în această dimineaţă (luni) de agentul meu că am fost concediat de CNN", a scris Lemon într-un mesaj postat pe Twitter. "Sunt uluit. După 17 ani la CNN, m-aş fi aşteptat ca cineva din management să fi avut decenţa să-mi spună direct", a adăugat el.

"În niciun moment nu mi s-a dat vreun indiciu că nu voi putea continua să fac munca pe care am iubit-o la postul de televiziune", a adăugat Lemon. Plecarea lui s-a petrecut rapid. Lemon a apărut în emisiunea "CNN This Morning" mai devreme în cursul zilei de luni. Televiziunea americană a confirmat anunţul într-un comunicat.

"CNN şi Don s-au despărţit", a declarat Chris Licht, director executiv al CNN. "Don va fi pentru totdeauna o parte din familia CNN şi îi mulţumim pentru contribuţiile sale în ultimii 17 ani. Îi dorim tot binele şi îl încurajăm în viitoarele sale eforturi", a mai spus el.

CNN l-a acuzat pe Don Lemon că minte

Cu toate acestea, CNN a contrazis versiunea lui Lemon despre modul în care a fost concediat. "Declaraţia lui Don Lemon despre evenimentele de azi dimineaţă sunt inexacte", a precizat CNN într-un comunicat postat online. "I s-a oferit posibilitatea de a se întâlni cu conducerea, însă el a publicat o declaraţie pe Twitter", a precizat postul de televiziune.

Lemon a fost suspendat pentru scurt timp în februarie, după afirmaţii considerate ofensatoare făcute în emisiunea "CNN This Morning" referitoare la momentul în care o femeie nu se mai află în "floarea vârstei", referindu-se la fostul guvernator din Carolina de Sud, Nikki Haley, în vârsta de 51 de ani, care candidează la nominalizarea Partidului Republican pentru alegerile prezidenţiale din 2024.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Unde vă petreceţi Sfintele Paşti?

Observator » Stiri externe » Tucker Carlson, dat afară de Fox News. Don Lemon, demis de CNN. Cutremur la canalele de ştiri americane