Jurnalistul australian Jonathan Swan a câștigat un Emmy pentru interviul său viral cu Donald Trump
Jurnalistul australian Jonathan Swan a câștigat un premiu Emmy 2021 pentru interviul remarcabil din august 2020 cu Donald Trump, președintele american de la acea dată. Jurnalistul s-a făcut remarcat atunci pentru persistența cu care l-a chestionat pe Donald Trump cu privire la declarațiile sale privind pandemia de Covid-19 în SUA.
„Sunt profund onorat că am câștigat acest premiu și sunt recunoscător pentru echipa talentată și generoasă care a contribuit la transformarea interviului într-o bună dovadă de jurnalism”, a declarat Jonathan Swan pentru Guardian Australia, după ce a câștigat premiul Emmy pentru un interviu remarcabil editat.
Expresiile faciale ale jurnalistului de la Axios, în timpul interviului cu Donald Trump pe tema pandemiei, nu au trecut neobservate în social media. Jurnalistul de 36 de ani l-a făcut pe fostul președinte al SUA să se încurce în declarații și în hârtii în timp ce îl chestiona despre numărul morților de Covid.
"Ei bine, chiar aici, Statele Unite au cele mai scăzute cifre la numeroase categorii", a spus Trump. „Suntem mai jos în statistici decât restul lumii”.
Jonathan Swan: „Mai jos decât restul lumii? Oh, transformați moartea într-o proporție de cazuri”.
- Cum a vrut CIA să se răzbune după cea mai gravă scurgere de informaţii secrete din istorie. Plănuia răpirea...
- Donald Trump, după ce a fost întrebat ce l-ar împiedica să candideze din nou la președinția SUA: "Numai...
- Franţa critică dur pactul privind construcţia submarinelor nucleare în Australia. Decizia le aminteşte de Trump:...
O altă parte a interviului care a rămas în memoria oamenilor a fost aceea în care Donald Trump a afirmat că ”a făcut mai mult” pentru a îmbunătăți viața oamenilor de culoare din SUA decât regretatul lider pentru drepturile civile John Lewis.
Jonathan Swan a fost jurnalist la Sydney Morning Herald, însă s-a mutat în SUA în 2014. Jurnalistul a obținut un succes timpuriu în Australia, câștigând prestigiosul premiu Wallace Brown în 2014, după o serie de informații despre utilizarea discutabilă a fondurilor contribuabililor de către politicieni, ceea ce a dus la o revizuire a regulilor care reglementează drepturile și cheltuielile parlamentare.
Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News şi WhatsApp! 📰