Antena Meniu Search
x

Kim Jong-un, pas istoric spre Coreea de Sud. Reuniunea ar putea rezolva un conflict vechi de zeci de ani

Dictatorul nord-coreean şi preşedintele Coreei de Sud se vor întâlni faţă în faţă. Reuniunea ar putea rezolva un conflict vechi de zeci de ani.

Vezi și

Dictatorul nord-coreean şi preşedintele Coreei de Sud se vor întâlni faţă în faţă. Reuniunea ar putea rezolva un conflict vechi de zeci de ani. Kim Jong-Un va trece pe jos frontiera dintre cele două state.

Imprevizibil şi izolat pe plan internaţional, Kim Jong-un este primul lider nord-coreean care merge în Coreea de Sud, în ultimii 65 de ani. De ceva vreme, tânărul dictator a înlocuit tonul ofensiv cu diplomaţia. Se va întâlni cu preşedintele din Sud în cel mai securizat loc de pe planetă: pe linia de demarcaţie militară ce separă cele două ţări.

Im Jong-Seok, oficial sud-coreean: "Cei doi lideri vor planta împreună un pin ce reprezintă pacea şi prosperitatea în zona demilitarizată, loc care a simbolizat confruntările şi diviziunea din ultimii 65 de ani."

Clădirea care va găzdui summit-ul istoric se află pe teritoriul Sudului. Discuţiile ar urma să dureze câteva ore. Alături de Kim Jong-un va fi şi sora lui. Tânăra de 26 de ani este director de propagandă. În luna februarie, ea a mers într-o vizită de trei zile în Coreea de Sud. 

Kim Jong-un va fi servit cu frittata de cartofi, un preparat culinar elveţian menit să-i amintească de anii de şcoală. Meniul va fi completat cu mai multe feluri de mâncare specifice ţării comuniste. Întâlnirea fără precedent va fi plină de simboluri. 

Kim Min-Jung, purtătorul de cuvânt al vicepreşedintelui sud-coreean: "Locaţia a fost pregătită sub tema <<Prietenie, consideraţie, pace şi speranţă>>. Fiecare piesă de mobilier are o însemnătate în inimile noastre."

Format în şcolile elveţiene şi descris drept ambiţios de cei care l-au cunoscut, Kim Jong-un s-a declarat dispus să renunțe la armele nucleare, după ce a ameninţat şi Statele Unite. Rămâne, totuşi, liderul unei economii muribunde într-o ţară care se luptă mai ales cu lipsa acută a alimentelor.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Kim Jong-un, pas istoric spre Coreea de Sud. Reuniunea ar putea rezolva un conflict vechi de zeci de ani