Antena Meniu Search
x

Klaus Iohannis, mesaj pentru poporul libanez după explozia din Beirut

Președintele Klaus Iohannis și ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, au transmis condoleanțe familiilor victimelor exploziei din Beirut, Liban.

Cornel Preda
de Cornel Preda

la 04.08.2020, 23:59

Klaus Iohannis, mesaj pentru poporul libanez după explozia din Beirut
Klaus Iohannis a transmis condoleanțe poporului libanez - Presidency.ro

Preşedintele Klaus Iohannis transmite condoleanţe familiilor victimelor exploziilor care au avut loc în Beirut.

„Sincere condoleanţe familiilor victimelor exploziilor îngrozitoare din Beirut. Suntem alături de Liban şi de poporul libanez în aceste vremuri dificile”, a scris şeful statului, marţi seara, pe Twitter.

Exploziile puternice care s-au produs marţi în portul din Beirut au făcut ce puţin 50 de morţi şi 2.750 de răniţi, potrivit unor „estimări preliminare” anunţate de ministrul libanez al Sănătăţii, Hamad Hassan.

Citește și:

Ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, transmite și el condoleanţe şi afirmă că „România este alături de oamenii din Beirut în aceste momente dificile”.

„Sincere condoleanţe pentru victimele exploziilor din Beirut, Liban şi însănătoşire grabnică răniţilor. România este alături de oamenii din Beirut în aceste momente dificile”, a scris ministrul român, pe contul său de Twitter.

Liderii mondiali, alături de Liban

Primul ministru al Libanului a cerut suport internațional după explozia din Beirut. „Fac un apel urgent către țările prietene să fie alături de Liban și să ajute să ne vindecăm rănile adânci. Este un dezastru național major”, a spus Hassan Diab.

Au existat numeroase reacții la nivel internațional, mai multe țări oferindu-și deja sprijinul pentru Liban.

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson a catalogat scenele din Liban ca fiind „șocante” și a spus că Marea Britanie „este pregătită să ofere sprijin în orice mod posibil”.

Președintele Franței, Emmanuel Macron, a scris pe Twitter în franceză și arabă că Franța a trimis deja ajutoare și că țara sa „este alături de Liban”.

Miniștrii de Apărare și Externe din Israel au remis un comunicat comun prin care au spus că au contactat guvernul libanez pentru a oferi „ajutoare medicale umanitare”.

Iran a oferit de asemenea ajutor, ministrul de Externe Mohammad Javad Zarif spunând că își îndreaptă „gândurile și rugăciunile către oamenii rezistenți din Liban”. „Ca întotdeauna, Iran este pregătită să ofere asistență de orice fel. Rămâi puternic, Liban!”, a scris el pe Twitter.

Lideri din Cipru și Uniunea Europeană și-au oferit de asemenea sprijinul.

Organizația Mondială a Sănătății spune că este „foarte îngrijorată” și că lucrează alături de parteneri pentru a „răspunde nevoilor urgente”.

Rusia împărtăşeşte durerea poporului libanez, i-a transmis preşedintele rus Vladimir Putin omologului său de la Beirut, Michel Aoun, în timp ce SUA şi-a oferit orice ajutor posibil.

"Rusia împărtăşeşte durerea poporului libanez", i-a transmis Putin lui Michel Aoun.

SUA urmăresc cu atenţie evenimentele de la Beirut şi au dat asigurări că sunt pregătite să ofere orice ajutor posibil, a transmis un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă afectează schimbările bruşte de temperatură?

Observator » Stiri externe » Klaus Iohannis, mesaj pentru poporul libanez după explozia din Beirut