Antena Meniu Search
x

”Legătura dintre fraţi”, premiul pentru cea mai bună fotografie din sălbăticie a anului (Galerie foto)

O fotografie cu apropierea intimă dintre doi lei în Tanzania a fost încoronată drept fotografia anului, în sălbăticie, pentru “The People’s Choice”.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 14.02.2019, 14:08

O fotografie cu apropierea intimă dintre doi lei în Tanzania a fost încoronată drept fotografia anului, în sălbăticie, pentru “The People’s Choice”.

Imaginea, intitulată “Legătura dintre fraţi” a câştigat concursul organizat de Muzeul de Istorie Naturală din Londra, după ce peste 16.000 de persoane au votat.

Momentul în care leii îşi freacă feţele într-un mod intim, familial, a fost imortalizat de David Lyloyd, originar din Noua Zeelandă. El a povestit că cele două animale au stat în aceeaşi poziţie timp de 30 de secunde, înainte să se îndepărteze şi să îşi continue activităţile.

El a mai spus că imaginea "ilustrează emoția și sentimentul animalelor și subliniază că acest lucru nu se limitează la oameni".

De asemenea, au fost foarte bine apreciate şi alte imagini, printre care o fotografie a trei pinguini regali pe o plajă în timpul unui răsărit idilic în insulele Falkland și o imagine jucăușă a trei câini africani sălbatici care se luptau pentru un picior de impala în Africa de Sud.

O imagine tristă a unui urs polar istovit de foame şi cu oasele la vedere în Arcticul canadian si o scenă urbană a unei vulpe din viaţa reală, alături de un grafitti în nordul Londrei, au fost de asemenea incluse în top 5 cele mai bune fotografii ale anului, care ilustrează perfect viaţa din sălbăticie.

Trei regali. Fotografia aparţine concurentului sud-african Wim Van Den Heever şi a fost foarte apreciată în cadrul concursului pentru fotografie din viața sălbatică. Intitulat "Trei Regali", momentul a fost imortalizat la răsărit, pe o plajă din Insulele Falkland, teritoriul de peste mări al Marii Britanii din Atlanticul de Sud.

O luptă a urşilor polari. Imaginea aparţine concurentului american Justin Hofman şi a fost capturată în Arctica canadiană, cu titlul inimaginabil: "O luptă a urșilor polari". Acesta arată animalul înfometat într-un tabără de vânători abandonată, o scenă despre care fotograful a spus că i-a lăsat "întregul corp înfricoșat" în timp ce el urmărea lupta animalului de as e ţine pe picioare. Fondul Mondial pentru Natură descrie urșii polari ca fiind "vulnerabili" datorită dispariției habitatelor lor de gheață, din mare, ca urmare a schimbărilor climatice.

O jucărie, trei câini. Imaginea aparţine concurentului maghiar Bence Mate din Mkuze, în Africa de Sud. El a spus că toți cei trei câini au vrut să se joace cu piciorul unui impala și au încercat să-l tragă în direcții diferite, ducând la această captură în care o parte a piciorului este în cele trei guri ale animalelor. Muzeul de Istorie Naturală a spus că, câinii sălbatici africani adulți sunt ucigași nemiloși, dar puii lor sunt extrem de drăguți și se joacă toată ziua. Specia este considerată "una dintre cele mai puţine mamifere din lume" de către specialişti, fiind mai puţin de 7000 de exemplare rămase. 

Vulpea întâlneşte vulpea. Imaginea, inteligent imortalizată aparţine concurentului britanic Matthew Maran şi duce competiţia departe de pustiul naturii, spre suburbia nordică a  Londrei, unde a capturat imaginea unei vulpi reale alături de omologul său pictat. El a spus că fotografiază vulpile aproape de casă de mai mult de un an și că a visat să facă o fotografie ca aceasta de când a văzut arta stradală pe un zid. După nenumărate ore și multe încercări eșuate, persistența lui a fost răsplătită pe măsură.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » ”Legătura dintre fraţi”, premiul pentru cea mai bună fotografie din sălbăticie a anului (Galerie foto)