Antena Meniu Search
x

Lista ţărilor care au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca

Peste 10 tări au suspendat imunizarea cu vaccinul AstraZeneca, pe fondul unor rapoarte privind apariţia unor cheaguri de sânge la unele persoane care au primit acest vaccin.

Cristian Ionescu
de Cristian Ionescu

la 15.03.2021, 21:03

Mai multe ţări au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca. Se aşteaptă un răspuns de la OMS - Profi Media

Lista ţărilor care au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca

Compania AstraZeneca a declarat că nu există dovezi științifice ale vreunei legături între vaccinul său împotriva coronavirusului și decesele recente din Europa, din cauza cheagurilor de sânge. Rata cheagurilor de sânge la persoanele care au fost inoculate cu vaccinul ar fi "mult mai mică decât s-ar aștepta să apară în mod natural la o populație generală", a declarat compania într-un comunicat.

Astfel, Germania a devenit cea mai mare țară care a suspendat utilizarea vaccinului coronavirus AstraZeneca în urma raportărilor de cheaguri de sânge. Organizația Mondială a Sănătății și autoritățile de reglementare europene au continuat să își exprime încrederea în siguranța acesteia. Ministerul sănătății din Germania a descris măsura ca fiind „de precauție”.

Decizia a urmat depistării a șapte cazuri de cheaguri de sânge în creier, din 1,6 milioane de persoane care au primit vaccinul în țară, a declarat ministrul Sănătății Jens Spahn, într-o conferință de presă.

Şi președintele francez Emmanuel Macron a mai anunțat că țara își va suspenda utilizarea vaccinului, ca măsură de precauție. Macron a adăugat că vaccinările se pot relua dacă Agenția Europeană a Medicamentului recomandă utilizarea în continuare a vaccinului. Se așteaptă ca o analiză EMA să fie finalizată săptămâna aceasta.

Ţările care au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca sunt Germania, Irlanda, Danemarca, Norvegia, Bulgaria, Islanda, Republica Democrată Congo, Indonezia, Italia, Austria, Franța, Thailanda și Spania.

Vaccinul AstraZeneca nu a fost aprobat în SUA

Vaccinul, dezvoltat alături de Universitatea Oxford din Marea Britanie, nu a fost încă aprobat în Statele Unite și s-a străduit să-și construiască încrederea în jurul produsului său în Europa. Datele studiilor sale au fost criticate, în timp ce mai multe țări europene nu au aprobat inițial utilizarea acestora la persoanele cu vârsta peste 65 de ani.

Organizația Mondială a Sănătății și autoritățile de reglementare europene au continuat să își exprime încrederea în siguranța vaccinului.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

V-a trezit suspiciuni culoarea puilor din magazine?

Observator » Stiri externe » Lista ţărilor care au suspendat vaccinarea cu AstraZeneca