Antena Meniu Search
x

Liz Truss, șefa diplomației de la Londra, intră în cursa pentru locul lui Boris Johnson la șefia Partidului Conservator

Şefa diplomaţiei britanice Liz Truss s-a înscris duminică seara în cursa pentru a-i succede lui Boris Johnson, într-o campanie marcată de dezbaterea privind politica fiscală şi care se anunţă a fi deosebit de intensă, scrie Agerpres.

de Redactia Observator

la 11.07.2022, 07:59

Liz Truss, șefa diplomației de la Londra, intră în cursa pentru șefia Partidului Conservator
Liz Truss, șefa diplomației de la Londra, intră în cursa pentru șefia Partidului Conservator - Profimedia Images

"Voi lupta la aceste alegeri ca o conservatoare şi voi guverna ca o conservatoare", a spus Liz Truss (46 de ani), anunţându-şi candidatura în Daily Telegraph.

Ea se alătură astfel mai multor grei din Partidului Conservator într-o cursă care are în total 11 concurenţi. Foarte deschisă, competiţia pentru şefia Partidului Conservator, aşadar şi pentru şefia guvernului deoarece conservatorii deţin majoritatea în Camera Comunelor, prefigurează o vară electrizantă.

În total, autorităţile partidului anticipează aproximativ cincisprezece candidaturi.

Când ar putea fi anunțat câștigătorul în cursa pentru șefia Partidului Conservator

Pe acelaşi subiect

Geoffrey Clifton-Brown, trezorierul Comitetului din 1922, responsabil cu organizarea internă în partid, s-a declarat încrezător duminică la postul de radio LBC că cei doi finalişti vor fi cunoscuţi până pe 20 iulie.

Un calendar mai precis este aşteptat luni, cu o posibilă închidere a depunerii candidaturilor marţi, potrivit Sunday Telegraph. Se urmăreşte ca votul final, deschis doar membrilor Partidului Conservator, să facă posibilă desemnarea câştigătorului până la începutul lunii septembrie. 

Boris Johnson a anunţat joi, 7 iulie, că demisionează din funcţia de prim-ministru, cedând în faţa apelurilor din partea miniştrilor şi parlamentarilor din partid. Cu o poziţie slăbită considerabil după o serie de scandaluri, între care cel legat de petrecerile desfăşurate în Downing Street în timpul restricţiilor din pandemie, alegeri parţiale încheiate cu înfrângeri usturătoare pentru conservatori şi demisii în lanţ din cabinet, Boris Johnson a fost constrâns să-şi dea demisia, dar a spus că doreşte să rămână la conducerea guvernului până la numirea viitorului premier. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Liz Truss, șefa diplomației de la Londra, intră în cursa pentru locul lui Boris Johnson la șefia Partidului Conservator