Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Foto Loro Piana: ''Sunt jenat că jacheta noastră de 12 mii de euro este purtată de Putin''

Vladimir Putin a ținut zilele trecute un discurs pe stadionul Lujniki din Moscova, în fața a zeci de mii de oameni. Liderul de la Kremlin a purtat o geacă de lux, marca Loro Piana, iar imaginile au devenit virale, mulţi fiind interesaţi de preţul pe care piesa vestimentară îl are. Loro Piana s-a declarat jenat că jacheta de 12 mii de euro a fost purtată de Putin.

de Redactia Observator

la 20.03.2022 , 12:28

Vladimir Putin
Vladimir Putin - Profimedia Images

Vladimir Putin a vorbit națiunii de pe scena stadionului din Moscova purtând o jachetă foarte scumpă de la brandul de lux Loro Piana. Intervievat de Repubblica, antreprenorul Pier Luigi Loro Piana, care conduce afacerea de familie, a declarat că este jenat de faptul că Putin a purtat respectiva haină. 

Cât costă geaca marca "Loro Piana" pe care a purtat-o Vladimir Putin

Putin a purtat geaca de lux peste un pulover alb și vestă antiglonț. Jacheta este acum la vânzare în Rusia cu aproximativ un milion și jumătate de ruble, egal cu peste 12 mii de euro. ''Grupul din care face parte Loro Piana – continuă antreprenorul – a făcut deja toate demersurile pentru a se distanța și a fi solidar cu pozițiile europene față de tragedia umană pe care o trăim''. De altfel, de la începutul lunii martie, grupul LVMH, ca și celelalte branduri europene de lux, și-au întrerupt aprovizionarea în Rusia și și-au închis magazinele pe termen nelimitat.

Articolul continuă după reclamă

''Cred că geaca purtată de Putin este o achiziție care datează de mult timp – spune antreprenorul – dar mai cred că acestea sunt probleme minore în comparație cu tragedia unui război. Ca şi companie suntem complet solidari cu pozitiile grupului LVMH. Este clar de ce parte am ales sa fim. Nu mă simt vinovat pentru acea geacă etalată pe scenă, dar cred ca Putin ar trebui să reflecteze asupra masacrului poporului ucrainean."

Poziția companiei a fost întotdeauna în favoarea poporului ucrainean. Loro Piana sprijină încă de la începutul atacului rusesc populația țării atacate prin donații către asociații care aduc ajutoare. Compania a trimis, de asemenea, pături și produse în Ucraina pentru refugiaţi și pentru cei care au pierdut totul în urma bombardamentelor. ''Sprijinul pentru populație, în acest moment, este cel mai important lucru – conchide Loro Piana – Ucrainenii vor avea tot sprijinul nostru.''

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Loro Piana: ''Sunt jenat că jacheta noastră de 12 mii de euro este purtată de Putin''