Antena Meniu Search
x

Video Lovitura primită de fermierii din UK. Inundaţiile le-au distrus recoltele, acum se pregătesc pentru valul de aer polar: "Va dura mult ca apele să se retragă"

Valul de aer polar se întinde peste Europa. În Italia, orașele din nordul țării au fost îngropate în zăpadă, iar sudul se luptă cu rafale de peste 120 de kilometri pe oră. În centrul continentului se aşteaptă temperaturi de minus 20 de grade Celsius.

de Redactia Observator

la 07.01.2024, 20:49

Vezi și

Vântul a răvăşit insula Sicilia. Rafalele au atins 120 de kilometri pe oră, iar valurile s-au ridicat la 4 metri înălţime. Sute de copaci au fost puşi la pământ. Pe continent, în nordul țării, orașe întregi au fost îngropate în zăpadă. 

Gerul va ajunge în UK la începutul săptămânii

Aflat încă sub ape, Regatul Unit se pregăteşte pentru valul polar venit din nordul Europei. Meteorologii avertizează că gerul va ajunge pe insulele britanice de la începutul săptămânii. 1.800 de case au fost avariate de inundații. Lovitura vremii este resimțită şi de fermieri. 

Robert Hammond, fermier: Avem aproape 40 de hectare sub ape, iar recolta de iarnă de grâu a fost distrusă. Va dura mult până când apele se vor retrage şi vom putea face ceva. 

Cercetătorii avertizează că astfel de fenomene vor fi mult mai frecvente în Marea Britanie. 

Robert Jenrick, politician local: Noi suntem nevoiţi, ca ţară, să investim din ce în ce mai mult în protecţia împotriva inundaţiile, deoarece astfel de inundaţii devin din ce în ce mai regulate. 

Orașele din nordul și sudul Germaniei au fost îngropate în zăpadă

În schimb, orașele din nordul și sudul Germaniei au fost îngropate în zăpadă. Localnicii se pregătesc pentru câteva zile cu temperaturi extreme - minus 20 de grade Celsius. 

Aerul polar a ajuns şi în Cehia. Vântul bate cu peste 70 de kilometri pe oră, iar zăpada s-a depus pe sosele. Traficul rutier a fost blocat, după ce mai multe camioane au rămas împotmolite pe drum.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Cum vă petreceţi Floriile?

Observator » Stiri externe » Lovitura primită de fermierii din UK. Inundaţiile le-au distrus recoltele, acum se pregătesc pentru valul de aer polar: "Va dura mult ca apele să se retragă"