Antena Meniu Search
x

Lupta împotriva coronavirusului, departe de a se încheia. Hong Kong, în carantină parțială pentru prima dată de la începutul pandemiei

Autorităţile din Hong Kong au anunţat sâmbătă că au impus o carantină parţială, pentru prima dată de la începutul pandemiei, după ce, vineri, au fost înregistrate 61 de cazuri de Covid-19, relatează The Guardian.

Iulia Iancu
de Iulia Iancu

la 23.01.2021, 08:36

Autoritățile din Hong Kong încearcă să oprească răspândirea coronavirusului
Autoritățile din Hong Kong încearcă să oprească răspândirea coronavirusului - Profimedia Images
  • Cele mai importante știri ale zilei sunt la Observator 19, Antena 1

Carantina vizează o zonă din districtul Kowloon, unde toţi rezidenţii vor fi testaţi.

Hong Kong încearcă de două luni să oprească noul val de contaminări. 

Peste 4.300 de cazuri au fost înregistrate din noiembrie până în prezent, acest număr reprezentând aproximativ 40% din totalul infecţiilor raportate în oraş.

Guvernul a precizat că oamenii trebuie să rămână în case până ce toţi rezidenţii vor fi testaţi şi rezultatele vor fi stabilite, potrivit News.ro.

În „zona restricţionată” se află 70 de clădiri de locuinţe, iar guvernul are ca obiectiv încheierea procesului de testare în 48 de ore.

China a construit un spital cu 1.500 de camere în doar 5 zile

După o nouă creștere a cazurilor de coronavirus, China a construit un spital cu 1.500 de camere în doar cinci zile. Construcția a fost finalizată sâmbătă, în provincia Hebei.

Acesta este primul din cele șase unități medicale care urmează să se construiască în provincia Hebei. Un alt spital, cu o capacitate dublă, este construit în Shijiazhuang, capitala proovinciei.

După ce au reușit să controleze valul de infectări de anul trecut, China se confruntă cu un bilanț în creștere, autoritățile așteptându-se ca situația să se înrăutățească. Viteza cu care se construiesc aceste clădiri aduce aminte de eforturile de anul trecut de a ridica la timp spații care pot fi folosite pentru tratarea bolnavilor infectați cu virusul SARS-CoV-2.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Lupta împotriva coronavirusului, departe de a se încheia. Hong Kong, în carantină parțială pentru prima dată de la începutul pandemiei