Antena Meniu Search
x

Galerie foto Măcel în Canada: Ultimul suspect în cazul atacurilor soldate cu 10 morţi şi 18 răniţi a murit după ce a fost arestat 

Al doilea suspect în cazul atacurilor de duminică din centrul Canadei a murit după arestarea sa, a informat presa canadiană miercuri seară, fără a oferi mai multe detalii, informează joi AFP.

de Redactia Observator

la 08.09.2022, 08:15

Mai multe ziare şi televiziuni au anunţat, bazându-se pe surse anonime din cadrul poliţiei, că bărbatul de 32 de ani a decedat. Poliţia a anunţat o conferinţă de presă la ora 19:30 (01:30 GMT).

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Anterior, poliţia anunţase arestarea ultimului suspect în cazul atacurilor cu armă albă soldate cu zece morţi şi 18 răniţi, care au avut loc duminică. Camioneta acestuia a fost văzută gonind pe o autostradă cu 150 de kilometri pe oră, fiind primite 20 de apeluri în acest sens. Pentru a proteja populaţia, Poliţia l-a ”direcţionat” pe Sanderson în afara şoselei în apropiere de Rosthern, Saskatchewan, în jurul orei 3.30 P.M, iar acolo a şi fost arestat, potrivit news.ro"Myles Sanderson a fost găsit şi luat în custodie lângă Rosthern, Saskatchewan, la aproximativ 15:30 (21:30 GMT)", a anunţat poliţia pe contul său de Facebook."Nu mai există niciun risc pentru siguranţa publică legat de această investigaţie", a adăugat poliţia, mulţumind locuitorilor care au oferit informaţii relevante.

Pe acelaşi subiect

Suspectul s-ar fi sinucis

Starea lui Myles Sanderson s-ar fi degradat considerabil după ce a fost arestat şi a fost dus la spital, unde a murit, a declarat, miercuri noapte, într-o conferinţă de presă, comisarul adjunct Rhonda Blackmore. Ofiţerii au găsit un cuţit în camioneta pe care au scos-o de pe şosea într-un şanţ, dar Blackmore nu a comentat privind cauza morţii. Potrivit unor surse din poliţie, atacatorul ar fi murit în urma unor răni pe care şi le-a provocat singur. 

Poliţiştii îl urmăreau de duminică în centrul-vestul ţării pe Myles Sanderson, în vârstă de 32 de ani, suspectat că ar fi responsabil, împreună cu fratele său Damien, de unele din cele mai mortale atacuri din ultimii ani petrecute în Canada.

Cunoscut poliţiei şi justiţiei pentru multiple acte de violenţă şi furturi, Myles Sanderson era deja căutat din luna mai a anului trecut pentru nerespectarea controlului judiciar.

Fratele său, considerat complice, găsit mort în urmă cu 2 zile

Luni a fost găsit cadavrul fratelui său, Damien Sanderson, suspectat că i-ar fi fost complice. Cadavrul prezenta mai multe înjunghieri şi a fost descoperit în apropierea locului crimelor. Circumstanţele morţii sale urmează să fie clarificate. Poliţia nu exclude varianta ca acesta să fi fost ucis de fratele său.

Miercuri, autorităţile au dezvăluit identităţile celor ucişi, nouă provenind din comunitatea James Smith Cree Nation, iar unul din satul Weldon, aflat în apropiere. Este vorba de bărbaţi şi femei cu vârste cuprinse între 23 şi 78 de ani. Răniţii sunt un adolescent şi 17 adulţi, a adăugat poliţia federală. Potrivit acesteia, unele victime au fost vizate, în timp ce altele au fost atacate la întâmplare.

În Canada, aborigenii reprezintă aproximativ 5% din cei 38 de milioane de locuitori şi trăiesc în comunităţi afectate adesea de şomaj şi sărăcie. Ei sunt, de asemenea, mai des victime ale omuciderilor. Zece răniţi continuă să fie internaţi, dintre care trei sunt în stare critică, potrivit autorităţilor sanitare. 

10 persoane au fost ucise în măcelul din Canada

Toate victimele erau stabilite în James Smith Cree Nation, cu excepţia lui Petterson, care trăia în Weldon, în nordul Saskatchewan. Poliţia a făcut publice numele celor zece persoane care şi-au pierdut viaţa, toţi cu vârste cuprinse între 23 şi 78 de ani:

  • Thomas Burns, 23 de ani
  • Carol Burns, 46 de ani
  • Gregory Burns, 28 de ani
  • Lydia Gloria Burns, 61 de ani
  • Bonnie Burns, 48 de ani
  • Earl Burns, 66 de ani
  • Lana Head, 49 de ani
  • Christian Head, 54 de ani
  • Robert Sanderson, 49 de ani
  • Wesley Petterson, 78 de ani

Alte 18 persoane au fost rănite în măcelul din Canada, atacul numărându-se printre cele mai grave din istoria modernă a ţării. Poliţia a declarat că unele victime au fost alese intenţionat, în timp ce altele au fost, aparent, la întâmplare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Măcel în Canada: Ultimul suspect în cazul atacurilor soldate cu 10 morţi şi 18 răniţi a murit după ce a fost arestat