Antena Meniu Search
x

MAE avertizează românii din Italia. Cod roşu de ploi torenţiale şi vânt puternic în următoarele ore

Vremea rea a pus stăpânire pe Italia, în special în partea de Nord și Centru a peninsulei. Situaţia nu este mai bună nici în sud, în multe zone furtunile făcând ravagii şi aici.

Vremea rea a pus stăpânire pe Italia, în special în partea de Nord și Centru a peninsulei. Situaţia nu este mai bună nici în sud, în multe zone furtunile făcând ravagii şi aici.

La Civitavecchia, în apropierea Romei, un muncitor român în vârstă de 50 de ani a fost dus de urgență la spital cu elicopterul, după ce macaraua pe care lucra s-a răsturnat sub rafalele de vânt puternic.

Ministerul român al Afacerilor Externe avertizează în legătură cu fenomenele meteorologice pe toți cei care intenționează să călătorească în Italia în aceste zile și pune la dispoziția românilor aflați pe teritoriul peninsulei numerele de contact la care pot lua legătura cu misiunile diplomatice românești în caz de nevoie.

Potrivit MAE, întreg teritoriul italian va fi afectat de fenomene meteorologice intense, care se vor înrăutăţi în 29 octombrie 2018.

Serviciul de Protecție Civilă local a emis un avertisment de cod roșu pentru condiții meteorologice cu precipitații intense, furtuni și vânturi puternice, pentru zona bazinului râului Piave din regiunea Veneto și pentru regiunea Friuli Venezia Giulia.

Pentru informații actualizate cu privire la starea vremii, recomandăm consultarea site-ului Serviciului Meteorologic al Aeronauticii Militare italiene: http://www.meteoam.it/ și al Serviciului de Protecție Civilă: www.protezionecivile.gov.it.

Cetățenii români pot solicita asistență consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Roma: +390683523358; +390683523356; +390683523352; +390683523344, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetățenilor Români din Străinătate (CCSCRS) și preluate de către operatorii Call Center, în regim de permanență.

De asemenea, cetățenii români care se confruntă cu o situație dificilă, specială, cu caracter de urgență, au la dispoziție numărul de telefon de permanență: +393451473935.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet http://roma.mae.ro/ şi reaminteşte faptul că cetăţenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziţie aplicaţia „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informaţii şi sfaturi de călătorie.»

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Veţi participa la Slujba de Înviere?

Observator » Stiri externe » MAE avertizează românii din Italia. Cod roşu de ploi torenţiale şi vânt puternic în următoarele ore