Antena Meniu Search
x

MAE: Continuă demersurile pentru obținerea de informații referitoare la românii aflați în Nepal

Ambasada României la New Delhi continuă demersurile legale pe lângă autoritățile competente nepaleze, în vederea obținerii unor informații suplimentare privind posibila existență printre victime a unor persoane de cetățenie română

Ambasada României la New Delhi continuă demersurile legale pe lângă autoritățile competente nepaleze, în vederea obținerii unor informații suplimentare privind posibila existență printre victime a unor persoane de cetățenie română

Ambasada României la New Delhi a contactat telefonic doi cetățeni români care se află în Nepal pentru un circuit turistic și care își anunțaseră prezența în regiune, situația acestora nefiind afectată de cutremur, arată MAE.

''În cursul după-amiezii, în continuarea demersurilor inițiate de MAE, au mai fost identificați în Nepal alți doi cetățeni români care sunt de asemenea în afara oricărui pericol'', precizează sursa citată.

MAE a reușit să stabilească, prin intermediul familiilor din România, legătura cu cei doi români aflați în zona afectată de cutremur și care erau căutați încă de dimineață. Și cei doi sunt în afara oricărui pericol.

''Misiunea diplomatică din India are în continuare în atenție situația unui grup de patru alpiniști români aflați într-o expediție în regiune, urmărindu-se cu prioritate contactarea acestora și stabilirea situației lor după producerea cutremurului. Din informațiile disponibile de la Ambasada României la New Delhi, doi dintre cei patru alpiniști sunt în siguranță, acest lucru fiind confirmat și de reprezentantul Federației Române de Alpinism și Escaladă, cu care structura specializată din MAE ține legătura în permanență'', mai arată MAE, subliniind că toate informațiile au fost actualizate la ora 18,00.

Până în prezent misiunea diplomatică nu a primit nicio confirmare oficială referitoare la existența vreunui cetățean român printre victime.

MAE face apel la cetățenii români care au rude sau prieteni în zona afectată de cutremur să informeze asupra acestui lucru la numărul de telefon 0728.557.116 sau pe email la adresa [email protected].

''Atât Ambasada României la New Delhi, cât și Consulatul Onorific al României din Nepal mențin legătura permanentă cu autoritățile locale și monitorizează evoluția situației din regiunea afectată, fiind pregătite să acorde asistență consulară de specialitate'', conchide MAE.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » MAE: Continuă demersurile pentru obținerea de informații referitoare la românii aflați în Nepal