Antena Meniu Search
x

Magazinele din Marea Britanie, pline din nou după Crăciun

Abia s-a încheiat sezonul cumpărăturilor de Crăciun că britanicii au revenit în magazine. Reducerile de preţuri, o tradiţie după sărbători.

Vezi și

Abia s-a încheiat sezonul cumpărăturilor de Crăciun că britanicii au revenit în magazine. Reducerile de preţuri, o tradiţie după sărbători, i-au convins să se aşeze din nou, la cozi. Au existat şi alarme false. Ca să îşi facă, probabil, loc, un cumpărător a strigat că se trag focuri de armă, iar o femeie a fost rănită în busculada creată.

De la magazine de lux, până la supermarketuri, toţi comercianţii britanici şi-au deschis, după Crăciun, porţile cu preţuri reduse. 

În capitală, în faţa magazinului Harrods, s-au servit chiar minuturi şi şampanie pentru a face aşteptarea mai uşor de îndurat. Iar această trupă a cântat şi a dansat pentru miile de cumpărători veniţi cu noaptea în cap.

În Anglia, tradiţia ca reducerile să înceapă înainte de Sfântul Ştefan datează încă din epoca victoriană. Pentru ca şi cei mai nevoiaşi să se poată bucura de cadouri.

Nici turiştii veniţi să petreacă sărbătorile în Regat nu au pierdut ocazia. Experţii se aşteaptă la încasări de 4,3 miliarde de lire sterline, anul acesta. În creşete faţă de 2016 cu aproape 20 la sută. 

Potrivit statisticilor, unul din 3 englezi a ieşit din casă, în a doua zi de Crăciun la vânătoare de chilipiruri. 

Peste Ocean în schimb, oamenii au format cozi lungi în faţa magazinelor pentru a returna cadourile nepotrivite. Sau pentru a-şi reîntregi bugetele subţiate de prea multe cadouri cumpărate în febra sărbătorilor.

Milioane de oameni revin în magazine, arată statisticiele, anual, pentru a înlocui sau a returna produsele cumpărate în ultima lună. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Magazinele din Marea Britanie, pline din nou după Crăciun