Antena Meniu Search
x

Magdalena Andersson, aleasă din nou premier al Suediei. La primul mandat a demisionat după câteva ore

Parlamentarii suedezi au ales-o din nou pe Magdalena Andersson în funcția de prim-ministru, la câteva zile după ce aceasta și-a dat demisia din funcție, după prima numire pentru această funcţie.

de Redactia Observator

la 30.11.2021, 11:48

Magdalena Andersson, prima femeie premier din Suedia
Magdalena Andersson, prima femeie premier din Suedia - Profimedia

Andersson a fost aleasă pentru prima dată pentru funcţia de prim-ministru săptămâna trecută, dar a demisionat în aceeași zi. după ce bugetul propus a fost respins și guvernul de coaliție pe care spera să-l conducă s-a dizolvat, scrie CNN.

Acum, ea a fost numită din nou în acest rol de către Parlamentul Suediei și intenționează să formeze un guvern minoritar al propriului partid. Ea îşi va începe oficial rolul după o întâlnire cu regele țării, care va avea loc astăzi, o etapă la care nu a ajuns săptămâna trecută.

Andersson a fost aleasă prim-ministru pentru a doua oară

Andersson a fost numită printr-un vot la limită în Parlamentul divizat al Suediei. 101 deputați au votat pentru, 173 au votat împotrivă și 75 s-au abținut. Conform regulilor țării, un nou prim-ministru poate fi ales atâta timp cât majoritatea parlamentarilor nu votează împotriva lui.

În calitate de prim-ministru, Andersson a fost precedat de 33 de bărbați. Ea îl va înlocui pe Stefan Löfven, care a demisionat atât din funcția de premier al țării, cât și din funcția de lider al partidului social-democrat la începutul acestei luni și care de atunci conduce un guvern provizoriu.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Magdalena Andersson, aleasă din nou premier al Suediei. La primul mandat a demisionat după câteva ore