Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Mai multe tinere care voiau să devină stewardese, puse să se dezbrace la interviul de angajare. Mărturia unei românce: "Stăteam doar în sutien"

Mai multe tinere, care sperau să devină stewardese în cadrul companiei Kuwait Airways, acuză că li s-a impus să se dezbrace până la lenjerie pentru ca recrutorii să le inspecteze corpul, potrivit unei publicații spaniole, citată de Insider.

de Redactia Observator

la 06.01.2023 , 16:21

Mai multe tinere care voiau să devină stewardese au fost puse să se dezbrace la interviul de angajare. Mărturia unei românce: "Stăteam doar în sutien"
Imagine ilustrativă - Shutterstock

Mariana, în vârstă de 23 de ani, a declarat pentru El Diario, că i s-a cerut să rămână în sutien, fustă și ciorapi, în timp ce o altă femeie își lua notițe. “M-am simțit ca un animal la zoo”, a mărturisit tânăra. 

Incidentul s-a petrecut într-un hotel din Madrid, în luna noiembrie, în timpul unui eveniment de recrutare pentru Kuwait Airways. Trei surse au declarat pentru El Diario că tot procesul de angajare a fost inconfortabil.

Potrivit unei surse, în prima etapă a interviului, recrutorii le-au refuzat pe tinerele care purtau ochelari, aparat dentar sau aveau cicatrici și alunițe vizibile sau erau considerate supraponderale. Specialiștii le-au întrebat dacă sunt dispuse să slăbească, iar pe alte candidate le-au îndemnat să mănânce mai mult. O candidată a fost respinsă pentru că recrutorilor “nu le-a plăcut pielea sau zâmbetul ei”.

Articolul continuă după reclamă

Mariana a povestit că la interviu s-au prezentat 60 de persoane, dintre care doar trei erau bărbați, însă aceștia au fost respinși pe motiv că nu aveau cetățenie kuweitiană. 

Pe acelaşi subiect

Mărturia unei stewardese din România

Ulterior, tinerele care treceau în etapa următoare erau conduse spre o cameră privată, unde o altă femeie le cerea să se dezbrace. “Prima fată care a intrat, a ieșit plângând”, a declarat Bianca, o tânără stewardesă din România. “Celelalte au ieșit povestind același lucru”, că au fost obligate să se dezbrace. “Mi-a fost greu să le cred, dar nu au exagerat cu nimic”. 

Când Bianca a intrat în încăpere, recrutorul i-a cerut să-și dea rochia jos. “Am ridicat-o puțin, deasupra genunchilor, dar ea mi-a ridicat-o până la lenjerie. Apoi mi-a cerut să desfac fermoarul până la talie, așa că am rămas doar în sutien”. Recrutorul i-a spus Biancăi că se uită să vadă dacă are cicatrici, semne din naștere sau tatuaje. 

Ministerul Muncii din Spania a deschis o anchetă în legătură cu procesul de recrutare al companiei Meccti. Secretarul de Stat pentru Ocuparea Forței de Muncă, Joaquin Perez Rey, a declarat că comportament „intolerabil” al specialiștilor „a încălcat demnitatea și drepturile fundamentale ale candidatelor”.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Cu ce preferaţi să plecaţi în vacanţă?
Observator » Stiri externe » Mai multe tinere care voiau să devină stewardese, puse să se dezbrace la interviul de angajare. Mărturia unei românce: "Stăteam doar în sutien"