Antena Meniu Search
x

O mamă-erou şi-a salvat singură fetiţa de 1 an, după ce inima micuţei a încetat brusc să mai bată

O mamă de 22 de ani a devenit îngerul păzitor al fiicei sale de doar 16 luni, după ce i-a oferit primul ajutor atunci când inima copilului a încetat să mai bată în timp ce se aflau la masa de seară.

Larisa Andreescu
de Larisa Andreescu

la 19.10.2020, 22:41

Colaj cu 2 poze în care apare Clara
Micuţa Clara s-a născut cu o lună înainte de termen - Facebook/Rhea Webb
  • Incidentul a avut loc în timpul cinei cu familia.
  • Mama i-a acordat manevrele de prim ajutor.

Rhea Webb, în vârstă de 22 de ani, a fost îngrozită când pielea fetiţei ei, Clara, a devenit dintr-o dată albastră. Se aflau în mijlocul cinei, în casa lor din Worthing, West Sussex.

Familia a crezut inițial că se sufocă, dat fiind faptul că mânca în acel moment, dar apoi mama ei şi-a dat seama că inima nu-i mai simţea inima bătând, iar copila nu mai respira.

Rhea a acţionat extrem de prompt, fără să-şi permită să se panicheze, aşa cum inevitabil orice părinte ar face-o de altfel într-un astfel de moment când şi-ar vedea propriul copil la ananghie.

„Am făcut un curs de bază pentru cazuri de risc atunci când urma să fiu externată din spital, după naştere, dar nu am crezut niciodată că voi fi nevoită să aplic ce am învăţat. Am intrat într-adevăr în panică la început, dar apoi ceva din creierul meu m-a făcut să înţeleg că trebuie să acţionez repede, să iau măsurile necesare.”

I-a acordat primul ajutor, făcându-i respiraţie gură la gură şi masaj cardiac. După 6 minute, fetiţa a început să respire din nou, iar culoarea pielii a redevenit rozalie.

La două luni după teribilul incident Clara a revenit în sânul familiei, iar medicii declară că totul i se datorează gestului eroic al mamei sale.

Medicii i-au avertizat pe Rhea şi pe soţul său, Laurence Knowles, în vârstă de 25 de ani, în timpul sarcinii acesteia că fetiţa are o gaură în inimă, precum și un singur rinichi și scolioză. Au fost informaţi că anomaliile fac adesea parte dintr-o serie de defecte congenitale numită sindromul Vacterl. Tânăra a fost supusă apoi unei cezariene de urgenţă.

"Era o zi normală. Am observat apoi că ceva nu era în regulă"

Micuţa Clara a venit pe lume cu lună mai devreme, cântărind 2 kilograme şi jumătate, în aprilie 2019.

Suferea de fiecare defect congenital din cadrul asociației VACTERL, afectându-i coloana vertebrală, stomacul, inima și plămânii. La doar o zi, Clara a suferit o intervenție chirurgicală pentru a remedia trei anomalii, inclusiv atașarea intestinului subțire la stomac.

A fost hrănită printr-un tub care i-a intrat direct în stomac timp de un an de zile, iar când lucrurile au revenit la normal şi părinţii au putut în final să o hrănească pe cale orală a avut loc incidentul teribil.

„Era o zi normală. Stăteam la cină în casa părinţilor mei și ea mânca foarte frumos - se descurca atât de bine. Am observat  apoi că ceva nu era în regulă. Nu mai respira și primul meu gând a fost că se sufoca. Am luat-o în braţe, am început să îi dau niște palme uşoare pe spate și să o stimulez cu degetele în zona pieptului. Am continuat să fac asta timp de aproximativ 40 de secunde și apoi am realizat că nu avea nimic blocat în gât, nu se sufoca.”

Clara suferea stop cardiac și respirator și nu putea respira.

„A încetat să respire și pielea a devenit complet albastră cu pete negre, lipsită complet de oxigen. Am alergat cu ea pe hol, ţinând-o în braţe, complet lipsită de viaţă. Am crezut că am pierdut-o. Am efectuat apoi manevrele de prim ajutor şi a început să respire din nou. Ulterior au sosit şi paramedicii.”

Potrivit Mirror, a fost ventilată timp de patru zile înainte de a fi supusă unei intervenții chirurgicale în zona căilor respiratorii.

„Mi s-a spus de multe, multe ori, de către diferiți profesioniști din domeniul medical, că totul mi se datorează mie pentru că am reuşit să o aduc înapoi la viaţă prin manevrele de prim ajutor.Au spus că sărind atât de repede şi acţionând nu numai că i-am salvat viaţa, ci şi tot parcursul ei de acum încolo pentru că nu a suferit leziuni cerebrale din cauza lipsei de oxigen. Ştim că lupta continuă, dar cu fiecare zi Clara devine din ce în ce mai puternică”.

Acum, la două luni distanţă, Clara s-a întors în siguranță acasă alături de părinţi și de sora ei mai mare, Isabella, în vârstă de patru ani.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » O mamă-erou şi-a salvat singură fetiţa de 1 an, după ce inima micuţei a încetat brusc să mai bată