Antena Meniu Search
x

Foto Mamă şi fiică, ţinute în sclavie timp de şase ani, la o fermă din Brazilia. Cele două ar fi scăpat cu ajutorul unui prieten

Descoperire înspăimântătoare făcută de către un echipaj de poliţie din Brazilia. Două femei, mamă şi fiică, care pretind că au fost ţinute timp de şase ani în sclavie la o fermă, ar fi reuşit să evadeze cu ajutorul unui prieten. Proprietarul fermei este acum cercetat de către autorităţile locale.

Andreea Anghel
de Andreea Anghel

la 12.02.2021, 10:20

Proprietarul fermei este acum cercetat de către autorităţile locale.
Două femei, mamă şi fiică, pretind că au fost ţinute timp de şase ani în sclavie la o fermă - Google Maps
  • Două femei, captive la o fermă din Brazilia
  • Cele două nu ar mai fi fost lăsate să plece de către proprietar

O mamă și fiica ei au fost salvate de polițiști în nord-estul Braziliei, după ce au reușit să evadeze dintr-o fermă unde erau forțate să lucreze. Cele două au fost ţinute în sclavie timp de șase ani.

Femeia, în vârstă de 44 de ani, și fiica ei, în vârstă de 21 de ani, au fost văzute pe marginea unui drum, marți seară, în orașul rural Piaiano Floriano, în timp făceau semne disperate pentru a primi ajutor către o unitate de patrulare a Poliției Federale a Autostrăzii.

Ofițerul de poliție Alexsandro Lima a declarat că unitatea de patrulare se afla în zonă, răspunzând la un apel telefonic de urgență al unui prieten al mamei, care a dezvăluit condițiile șocante în care erau nevoite să trăiască femeile. În timpul evadării, mama şi fiica s-au ascuns într-o școală de pe marginea drumului, a adăugat Lima. 

Ofiţerul a spus că femeile, care nu au fost numite, au putut să fugă de la fermă. Lor li s-a interzis să plece, după ce au ajuns acolo în anul 2015. Femeile au mărturisit că proprietarul nu a reușit să-și îndeplinească promisiunea de a le plăti un salariu minim, precum și de a le oferi hrană drept compensație pentru serviciile de menaj.

Cele două femei susţin că au trăit şase ani în condiţii improprii

Ele au subliniat că au fost obligate să curețe constant ferma și că au fost supuse unor condiţii inumane. De exemplu, nu au putut face baie în incintă, deoarece doar șefii lor aveau voie să facă acest lucru, potrivit dailymail.co.uk.

Femeile și-au orchestrat evadarea cu ajutorul unui prieten, după ce au reușit să recupereze câteva documente personale care le-au fost luate. Documentele au fost menite să fie utilizate pentru a asigura ajutorul de urgență acordat de către guvern, din cauza pandemiei de COVID-19.

Femeia și fiica ei au fost plasate în custodia Centrului de Referință pentru Asistență Socială Specializată.

Poliția îl investighează acum pe proprietarul fermei, dar numele său nu a fost dat publicităţii. Ancheta este în curs de desfăşurare. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Mamă şi fiică, ţinute în sclavie timp de şase ani, la o fermă din Brazilia. Cele două ar fi scăpat cu ajutorul unui prieten