Antena Meniu Search
x

"Mami, râzi şi plângi cu noi toţi". Omagiu adus de Prinţul Charles mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, la petrecerea pentru Jubileul de Platină

Prinţul Charles a adus un sincer omagiu mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, la petrecerea pentru Jubileul de Platină de la Palatul Buckingham, scrie BBC.

de Redactia Observator

la 05.06.2022, 08:44

Omagiu adus de Prinţul Charles mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, la petrecerea pentru Jubileul de Platină - Profimedia

Moștenitorul tronului britanic i-a adus duminică un omagiu reginei Elisabeta a II-a, cu ocazia Jubileului de Platină, care sărbătoreşte „realizarea remarcabilă” de a împlini 70 de ani de domnie pe tronul Marii Britanii. El a spus că regina continuă să facă istorie - și a făcut din Commonwealth o forță importantă pentru bine. „Și mai era timp pentru distracție printre activităţi”.

"Râzi şi plângi cu noi şi, cel mai important, ai fost acolo pentru noi, în aceşti 70 de ani. Majestate, mămico. Ne gândim la tot ce ai făcut pentru a face din Commonwealth o forţă atât de importantă în serviciul binelui. Faci istorie în continuare!”, a spus Charles.

"Nicio bunică nu va fi mulţumită când se vorbeşte despre vârsta ei. Dar bunica mea este în viaţă de aproape un secol", a spus William, în completare.

Prinţul Charles a vorbit şi despre tatăl său, Ducele de Edinburgh, decedat anul trecut, despre care a spus că i-ar fi plăcut spectacolul.

Pe acelaşi subiect

Ultima zi a sărbătoririi Jubileului de duminică se va încheia cu o paradă uriaşă lângă Palatul Buckingham. Petreceri de stradă vor avea loc, de asemenea, în Marea Britanie, în ceea ce se numeşte The Big Jubilee Lunch.

Regina Elisabeta şi ursuleţul Paddington

Programul Jubileului de Platină din Marea Britanie a inclus, ieri seară, un grandios concert de muzică pop în faţa palatului Buckingham. Regina Elisabeta a lipsit din nou, dar a apărut, totuşi, în faţa publicului într-un scurt şi încântător film în care l-a avut ca partener pe ursuleţul Paddington. 

După 70 de ani de domnie, regina Elisabeta a II-a a dovedit că poate, încă, să-şi surprindă plăcut supuşii. La fel ca acum 10 ani, când a apărut alături de James Bond la deschiderea Jocurilor Olimpice, suverana a devenit din nou eroina unui mic film amuzant. De această dată partenerul său a fost creat pe calculator: un alt celebru personaj britanic, ursul Paddington. 

Filmul a fost primit cu urale de cei peste 20 de mii de oameni adunaţi în faţa palatului Buckingham pentru concertul festiv al jubileului de platină. Programul a fost deschis de Queen şi Adam Lambert. Au urmat Rod Stewart, Duran Duran, Andrea Bocelli, Alicia Keys iar în final Diana Ross. 

Regina nu a fost prezentă la marele Derby, cursa anuală de cai de la Epsom

Tot grija pentru sănătate, la 96 de ani, a oprit-o pe regină să asiste la marele Derby, cursa anuală de cai de la Epsom, de la care lipseşte foarte rar. A reprezentat-o fiica ei prinţesa Anne, fostă componentă a echipei olimpice de călărie. În acest timp, înaintea concertului din Londra, prinţul William şi ducesa de Cambridge au asistat la festivitatea omagială din capitala Ţării Galilor, una din componentele Regatului Unit. Şi-au luat cu ei cei doi copii mai mari, dar nu şi pe cel mic, Louis, devenit vedeta primei zile a Jubileului datorită neastâmpărului său. 

Astăzi, în întregul Regat dar şi în străinătate sunt organizate mese festive la care sunt aşteptaţi peste zece milioane de oameni. Va avea loc şi un concurs pentru cel mai creativ omagiu adus reginei Elisabeta a Doua.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vă tentează să mergeţi în vacanţă cu rulota în loc să vă cazaţi la hotel?

Observator » Stiri externe » "Mami, râzi şi plângi cu noi toţi". Omagiu adus de Prinţul Charles mamei sale, Regina Elisabeta a II-a, la petrecerea pentru Jubileul de Platină