Antena Meniu Search
x

Regina Elisabeta a II-a a primit un cadou inedit cu ocazia Jubileului de Platină. Australia a decis să numească o insulă în cinstea ei

O mică insulă din Australia a primit numele Queen Elizabeth II, cu ocazia Jubileului de Platină al reginei Marii Britanii. Premierul australian Anthony Albanese a fost cel care a oficializat schimbarea numelui Insulei Aspen în Insula Queen Elizabeth II. Insula artificială care poartă acum numele reginei a fost inaugurată în 1963, notează News.ro.

de Redactia Observator

la 04.06.2022, 15:01

"Sărbătorim astăzi longevitatea reginei şi cei 70 de ani în serviciul Australiei şi Commonwealth-ului, care au inclus nu mai puţin de 16 vizite în ţara noastră", a declarat Albanese în cadrul unei ceremonii.

Australia a fost colonizată în 1788 de britanici şi este parte a Commonwealth-ului. Regina Elizabeth a II-a este şeful statului. În 1999 a avut loc un referendum la care 55 la sută dintre australieni  au votat pentru menţinerea actualului statut al ţării.

Un cadou similar, la începutul domniei

Aceasta nu este prma dată când regina Elisabeta a II-a a primit un astfel de cadou. Mai exact, în 1953, atunci când a preluat și coroana Canadei, autoritățile au decis să schimbe numele unui arhipelag de insule în cinstea ei.  

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

35 de lei kilogramul de carne de miel înainte de Paşte. Consideraţi preţul acceptabil?

Observator » Stiri externe » Regina Elisabeta a II-a a primit un cadou inedit cu ocazia Jubileului de Platină. Australia a decis să numească o insulă în cinstea ei