Antena Meniu Search
x

Foto Manifestație uriașă anti extrema dreaptă în Germania: Cel puţin 150.000 de persoane, în fața Reichstagului din Berlin

Cel puţin 150.000 de persoane, conform poliţiei, au manifestat sâmbătă în centrul Berlinului împotriva extremei drepte, formând un lanţ uman în faţa clădirii Reichstagului şi scandând sloganuri antifasciste, iar alte peste două sute de adunări paşnice erau prevăzute în întreaga ţară, relatează AFP şi DPA.

de Redactia Observator

la 03.02.2024, 20:49

manifestație în Berlin
Manifestație uriașă anti extrema dreaptă în Germania: Cel puţin 150.000 de persoane, în fața Reichstagului din Berlin - Profimedia Images

"Suntem 300.000 de oameni la Berlin şi zeci de mii pe străzile din toată Germania şi transmitem live. Sunteţi nebuni!", au transmis, la rândul lor, organizatorii pe reţeaua de socializare X.

Piaţa din faţa Reichstagului, situată în inima cartierului unde se află instituţiile puterii, a fost plină de oameni. Numeroase persoane care nu au mai avut loc au fost redirecţionate spre zone din apropiere.

Această acţiune împotriva urii şi intoleranţei este susţinută de o alianţă numită 'Hand in Hand' ('Mână cu mână'), formată din aproape 1.800 de organizaţii. "Toţi împreună împotriva fascismului!", a scandat mulţimea, al cărei protest a putut fi urmărit în direct pe YouTube.

Din inimă în loc de ură", "Rasismul nu este o alternativă", "Liberté, égalité, Fuck AfD", cu referire la partidul anti-migranţi şi anti-sistem Alternativa pentru Germania, se putea citi pe pancartele colorate ale demonstranţilor, transmite Agerpres.

Adunarea din Berlin, mai mare decât se aştepta, s-a dispersat seara

Cele 200 de manifestaţii planificate în ţară, precum şi sutele de proteste care au avut loc de câteva săptămâni sunt o dovadă a şocului provocat de dezvăluirea la 10 ianuarie de către media germană de investigaţie Correctiv a unei întâlniri a extremiştilor la Potsdam, lângă Berlin, unde, în noiembrie, a fost discutat un plan de expulzare în masă a străinilor sau a persoanelor de origine străină.

Ți-a plăcut acest articol?

Like | 1 vot
Întrebarea zilei

Mici cu E.coli şi zgârciuri în loc de carne, printre produsele comercializate în magazine. Aţi avut parte de experienţe neplăcute?

Observator » Stiri externe » Manifestație uriașă anti extrema dreaptă în Germania: Cel puţin 150.000 de persoane, în fața Reichstagului din Berlin