Antena Meniu Search
x

Galerie foto Manos, un tânăr grec de 27 de ani, luptă pentru Ucraina. A rămas la Kiev în urmă cu trei ani, alături de iubita lui Cristina

"Nu pot să cred în 2022 avem un război în Europa", mărturisește Manos, un grec în vârstă de 27 de ani, care s-a alăturat armatei ucrainene pentru a-și proteja familia. În urmă cu trei ani, tânărul a decis să locuiască la Kiev împreună cu logodnica lui Cristina, de origine ucraineană.

Veronica Micu
de Veronica Micu

la 08.03.2022, 10:48

Manos Demertzis este unul dintre grecii care s-au alăturat Gărzii Naționale ucrainene. 

Tânărul de 27 de ani a rămas în Ucraina pentru că nu a avut timp să plece, iar acum supraviețuirea este o stradă cu sens unic atât pentru el, cât și pentru iubita lui ucraineană.

"Nu am avut timp să plecăm", a declarat Manos Demertzis pentru presa elenă.

Mânat de dorința de a-și proteja familia, a rămas în urmă să lupte.

Pe acelaşi subiect

"Nu pot să înțeleg că în 2022 avem un război în Europa. Mii de oameni nevinovați au murit din cauza politicilor pe care unii oameni doresc să le urmeze", spune Manos.

Mulți greci care trăiesc în Ucraina luptă împotriva rușilor

Având cunoștințe militare, după ce a activat în armata Greciei, Manos a intrat în Garda Națională. 

Tânărul se află în apropierea capitalei Kiev, dar într-un loc pe care nu a vrut să-l spună. A dezvăluit că mulți greci, care trăiesc de ani buni în Ucraina, luptă alături de armată în războiul declanșat de Rusia.

"Știu că în armata ucraineană sunt mulți greci care luptă. Sunt și mulți care nu au reușit să plece, la fel ca mine, și au intrat în Garda Națională pentru a-și proteja familiile. Ne rugăm ca totul să se termine mai repede", a mai spus tânărul grec.

20.000 de voluntari din 52 de țări s-au oferit să lupte pentru Ucraina

Ministrul ucrainean de Externe, Dmytro Kuleba, susține că peste 20.000 de voluntari din 52 de țări s-au oferit să lupte în Ucraina, unde vor servi într-o legiune internațională nou creată. 

"Întreaga lume este de partea Ucrainei nu numai în cuvinte, ci și în fapte", a spus Kuleba la televiziunea de stat, potrivit Times of Israel.

Ministrul nu a numit țările de origine ale voluntarilor, spunând că unele dintre aceste le interzic cetățenilor să lupte pentru alte state. De asemenea, Kuleba îi îndeamnă pe ucrainenii care locuiesc în alte țări să înceapă o campanie pentru a promova aderarea Ucrainei la Uniunea Europeană.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Sunteţi de acord ca permisul auto să poată fi obţinut de la 17 ani?

Observator » Stiri externe » Manos, un tânăr grec de 27 de ani, luptă pentru Ucraina. A rămas la Kiev în urmă cu trei ani, alături de iubita lui Cristina