Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Marea Britanie ar fi spionat participantii la summitul G20

Politicieni si alti delegati ai tarilor participante la summitul G20, din 2009, au fost avut avut calculatoarele monitorizate si telefoanele interceptate, la cerinta guvernului britanic, gazda reuniunii.

de Redactia Observator

la 17.06.2013 , 12:50

Dezvaluirea a fost facuta de fostul spion american, Edward Snowden, cel care a facut publica existnta unui program de supraveghere electronica initiat de Statele Unite.

Unii delegati au fst pacaliti sa foloseasca internet cafeuri false, instalate special de agentiile de informatii britanice. Astfel, li se urmareau email-urile si toata activitatea online. De asemenea, au fost supravegheate email-urile si SMS-urile trimise de pe telefoanele BlackBerry, relateaza The Guardian.

Spionajul ar fi fost pus la cale pentru a obtine avantaje in timpul intrevederilor intre diverse state. Printre tarile care au fost tinta activitatilor de monitorizare se numara Africa de Sud si Turcia.

Articolul continuă după reclamă

Ministrul turc de Finante si alti 15 membri ai partidului sin care face parte acesta au fost vizati de spionii britanici. 45 de analisti intocmeau liste cu apelurile efectuate de participantii la summit.

Dezvaluirea a fost facuta inainte ca Marea Britanie sa se pregateasca pentru gazduirea summitului G8. Toate tarile care fac parte din acest grup au fost invitate si la reuniunile in cadrul carora au fost organizate activitati de spionaj, in 2009.

Foto: evolve.ie

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Limitaţi accesul copiilor la reţelele sociale?
Observator » Ştiri externe » Marea Britanie ar fi spionat participantii la summitul G20