Antena Meniu Search
x

Marea Britanie respinge acuzațiile legate de Nord Stream. Rușii fac "afirmaţii false" pentru "a deturna atenţia"

Ministerul britanic al Apărării a denunţat sâmbătă "afirmaţiile false" ale Moscovei pentru "a deturna atenţia", după ce armata rusă a acuzat Marea Britanie de implicare în exploziile de la gazoductele Nord Stream şi un atac cu drone, informează France Presse şi Reuters.

de Redactia Observator

la 29.10.2022, 17:30

Marea Britanie respinge acuzațiile legate de Nord Stream - Profimedia

"Pentru a deturna atenţia de la gestionarea dezastruoasă a invaziei ilegale a Ucrainei, Ministerul rus al Apărării recurge la răspândirea unor afirmaţii false de o amploare epică", a scris pe Twitter Apărarea britanică.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

"Această ultimă poveste inventată spune mai multe despre disputele din cadrul guvernului rus decât despre Occident", potrivit ministerului britanic.

Acuzații serioase lansate de Rusia

Pe acelaşi subiect

Rusia a acuzat sâmbătă "reprezentanţii unei unităţi a marinei britanice" "au participat la planificarea, logistica şi punerea în aplicare a actului terorist din Marea Baltică la 26 septembrie pentru a submina gazoductele Nord Stream 1 şi Nord Stream 2".

De asemenea, armata rusă a imputat sâmbătă Ucrainei şi Regatului Unit atacul masiv cu drone ce a vizat flota sa de la Marea Neagră din Crimeea, peninsulă anexată de Moscova, care a provocat "pagube minore" la una dintre nave.

"Pregătirea acestui act terorist şi formarea personalului militar al Centrului 73 ucrainean de Operaţiuni Maritime Speciale au fost efectuate de specialişti britanici cu sediul la Oceakov în regiunea Nicolaievdin Ucraina", a declarat Ministerul rus al Apărării pe Telegram.

Aceste nave participau la protecţia convoaielor responsabile cu exportul de cereale ucrainene, potrivit Moscovei.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Vi s-a întâmplat să fiţi hărţuiţi într-un teambuilding?

Observator » Stiri externe » Marea Britanie respinge acuzațiile legate de Nord Stream. Rușii fac "afirmaţii false" pentru "a deturna atenţia"