Antena Meniu Search
x

Galerie foto Marine Le Pen a fost înlocuită din fruntea principalului partid de extremă-dreaptă din Franţa. Cine este Jordan Bardella, noul lider

Jordan Bardella a fost ales sâmbătă pentru a o înlocui pe Marine Le Pen în funcţia de preşedinte al principalului partid de extremă-dreapta din Franţa, o schimbare simbolică ce vine într-un moment crucial pentru Mobilizarea Naţională (RN), care a renăscut, relatează Mediafax.

De Redactia Observator la 05.11.2022, 19:22

Bardella, un tânăr ambiţios în vârstă de 27 de ani şi membru al Parlamentului European, a câştigat un vot intern al partidului cu 85% din voturi, potrivit rezultatelor anunţate la un congres al partidului la Paris. El devine prima persoană care conduce partidul anti-imigraţie care nu poartă numele Le Pen de când a fost fondat, în urmă cu jumătate de secol, informează AP.

Mobilizarea Naţională încearcă să profite de un rezultat remarcabil în alegerile legislative din acest an şi de sprijinul tot mai mare pentru partidele de extremă dreapta din alte părţi ale Europei, în special din Italia vecină.

Marine Le Pen a declarat că doreşte să se concentreze pe conducerea celor 89 de parlamentari ai partidului din Adunarea Naţională. Este de aşteptat în continuare ca ea să deţină o putere semnificativă în conducerea partidului şi să candideze din nou la preşedinţie în 2027.

Cine este noul lider al partidului extremist din Franţa

Bardella a fost preşedinte interimar al Mobilizării Naţionale de când Le Pen a intrat în cursa prezidenţială anul trecut. El l-a învins pe rivalul Louis Aliot, 53 de ani, primarul oraşului Perpignan şi un înalt oficial al partidului timp de două decenii. Alliot, care este un susţinător fervent al ascensiunii lui Le Pen şi un fost partener al acesteia, a obţinut 15% din voturile partidului.

Le Pen a pierdut în faţa lui Emmanuel Macron la a treia sa candidatură la preşedinţie din acest an, dar a obţinut 44% din voturile la nivel naţional, cel mai mare scor de până acum. Două luni mai târziu, partidul ei a obţinut cele mai multe mandate de până acum în camera inferioară a parlamentului.

Puteţi urmări ştirile Observator şi pe Google News!

Observator » Stiri externe » Marine Le Pen a fost înlocuită din fruntea principalului partid de extremă-dreaptă din Franţa. Cine este Jordan Bardella, noul lider