Antena Meniu Search
x

Video Mărturia emoţionantă a mamei tânărului din Franţa care a fost ucis de un poliţist, după ce nu a oprit maşina. ''Bebeluşul meu iubit!''

Violenţele continuă în toată Franţa, după moartea tânărului de 17 ani ucis de un poliţist. Numeroase clădiri administrative au fost distruse de manifestanţi, iar zeci de poliţişti şi jandarmi au fost răniţi în timpul confruntărilor. Cel puţin 150 de protestatari au fost arestaţi doar noaptea trecută, iar preşedintele Emmanuel Macron a convocat o reuniune de urgenţă a Guvernului. Kylian Mbappe și alți fotbalişti francezi au transmis mesaje de solidaritate.

de Redactia Observator

la 29.06.2023, 22:09

Vezi și

Parisul fierbe. Zeci de maşini distruse, un tramvai incendiat şi numeroase clădiri vandalizate, printre care o primărie, mai multe secţii de poliţie şi chiar o şcoală. Sunt urmările sumbre ale unei nopţi pline de violenţe, în care protestatarii şi-au arătat furia faţă de moartea lui Nahel. Au atacat forţele de ordine cu cocktailuri Molotov, pietre şi arme albe şi au trimis în spital zeci de jandarmi.  

''Justiţia trebuie să îi facă pe aceşti oameni să plătească. Şi el, cel care a tras, trebuie să meargă la închisoare.''

Alţi poliţişti au fost răniţi azi. Familia tânărului omorât a organizat un marş la care a invitat toţi participanţii să se îmbrace în alb, culoarea speranţei. Situaţia a degenerat rapid. La marşul deschis de mama lui Nahel au fost în jur de 6.000 de oameni.

Mama tânărului: Respectuos, drăguţ, iubitor, serviabil. Făcea mici servicii tuturor, vă dau cuvântul că aşa făcea. Era bebeluşul meu iubit. Era tandru cu mine. În fiecare dimineaţă, în fiecare seară: Bună dimineaţa, mama! Noapte bună, mama!

Pe acelaşi subiect

În timp ce poliţiştii susţin că tânărul care nu avea carnet nu s-a supus somaţiilor.

Filmul incidentului controversat în care tânărul a fost ucis, după ce a refuzat să respecte indicaţiile poliţistului

Imaginile incidentului, devenite virale pe Internet, şochează prin comportamentul brutal al poliţistului. Procuratura spune că agenţii  s-au simţit ameninţati şi de aceea au scos armele, mai ales că adolescentul le era cunoscut. Deşi are doar 17 ani, fusese reţinut de cel puţin 12 ori pentru diverse infracţiuni, de la deţinere de droguri la tăinuire într-un caz de viol. Nu ar fi fost nici prima dată când refuza să oprească la somaţiile poliţiştilor. 

Moartea brutală a adolescentului i-a revoltat şi pe mai mulţi fotbalişti francezi. Kylian Mbappe a postat un mesaj emoţionant pe reţelele sociale: ''Sufăr pentru Franța mea. O situație inacceptabilă. Nahel, un mic înger care ne-a părăsit prea drevreme".

40.000 de poliţişti şi jandarmi vor fi pe stradă în această seară în întreaga Franţa, 5.000 dintre ei doar la Paris. În suburbiile capitalei în care au fost revolte în zilele trecute, transportul în comun nu va mai circula după ora 21. Poliţistul care a tras asupra adolescentului este în arest şi va fi anchetat pentru omor calificat. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Ce alegeți de 1 Mai, grătar la pădure sau grătar la terasă?

Observator » Stiri externe » Mărturia emoţionantă a mamei tânărului din Franţa care a fost ucis de un poliţist, după ce nu a oprit maşina. ''Bebeluşul meu iubit!''