Antena Meniu Search
x

Video Mărturia emoţionantă a tatălui celor 4 copii care au supravieţuit singuri 40 de zile în junglă. ''Un miracol de la Dumnezeu!''

"Plecaţi şi salvaţi-vă!" Sunt ultimele cuvinte ale mamei celor patru copii care au supravieţuit, miraculos, 40 de zile în jungla din Columbia, după prăbuşirea unui avion. Femeia nu murise în impact, aşa cum s-a crezut iniţial. Rănită grav, a mai trăit cel puţin patru zile şi, într-o lecţie incredibilă de sacrificiu şi iubire, le-a spus copiilor să plece şi să caute ajutor.  

de Redactia Observator

la 12.06.2023, 21:32

Vezi și

Ea este Magdalena, mama celor 4 fraţi care au uimit întreaga planetă cu povestea lor de supravieţuire. Pe 1 mai, s-au urcat împreună într-un avion de mici dimensiuni, care s-a prăbuşit în junglă. Mergeau să-şi întânească tatăl, fugit din cauza unor ameninţări. Patru zile, au aşteptat zadarnic ajutor lângă epavă. Rănită, fără să se poată deplasa, mama le-a cerut într-un final copiilor să plece şi să se salveze. Sora cea mare, Lesly, de numai 13 ani, a luat din avion tot ce-a putut, inclusiv făină de manioc. 

Henry Guerrero, voluntar: Este foarte deșteaptă pentru că, când i-am verificat geanta să vedem ce are, a luat un șurub, un prosop, un echipament de camping, o lanternă cu o pereche de baterii.

Ce au spus prima dată cei 4 copii, după ce au fost salvaţi din junglă

Când salvatorii au găsit într-un final epava avionului, două săptămâni mai târziu, mama copiilor murise. Abia atunci au început căutările celor 4 copii. Timp de 40 de zile, în jungla plină de pericole şi sălbăticiuni, Lesly a fost înger păzitor pentru fraţii ei mai mici, de 9, 4 ani şi 1 an. S-au hrănit cu seminţe şi fructe, şi au băut apă din râu. Erau slăbiţi şi muşcaţi de insecte când voluntarii i-au găsit, la 5 kilometri de avion. 

Pe acelaşi subiect

Henry Guerrero, voluntar: Primul lucru pe care ni l-au spus a fost că le era foame. Au vrut să mănânce budincă de orez, au vrut să mănânce pâine. Problema lor era să mănânce, să mănânce, da.

Copiii au fost găsiţi de un câine de urmă al Armatei. Azi, cei patru fraţi sunt în siguranţă, într-un spital militar din Bogota. Au început să vorbească şi chiar să deseneze. Sora cea mare i-a povestit tatălui cum mama lor i-a îndemnat să plece pentru a avea o şansă.

Fidencio Valencia, unchi: Trebuie să le dăm puterea, din punct de vedere material și spiritual, pentru a continua să vorbească despre toată tragedia pe care au trăit-o în junglă.

Manuel Ranoque, tatăl copiilor: Acesta e un miracol de la Dumnezeu. Şi, conform credinţei indigenilor, este un test pe care Dumnezeu ni l-a dat, ca să ne testeze credinţa în el.

Copiii învăţaseră de mici să supravieţuiască în junglă, să recunoască plantele otrăvitoare şi să-şi construiască adăposturi. Azi, lângă spital, membrii comunităţii HUITOTO au organizat un ritual de mulţumire. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Când ţineţi post negru, renunţaţi inclusiv la apă?

Observator » Stiri externe » Mărturia emoţionantă a tatălui celor 4 copii care au supravieţuit singuri 40 de zile în junglă. ''Un miracol de la Dumnezeu!''