Antena Meniu Search
x

Marturii de dupa tragicul accident din Muntenegru

Pentru 18 romani, vacanta inceputa in Muntenegru s-a terminat tragic, iar pentru alti 29 s-a terminat pe patul de spital. Au castigat lupta cu moartea, insa de acum incolo trebuie sa traiasca cu imagini cumplite intiparite in minte si cu urme adanci pe trup.

Vezi și

De pe patul de spital i-au povestit in exclusivitate lui Mihai Gadea momentele de groaza pe care le-au trait.

„M-a aruncat afara, autocarul era la cinci metri de mine. Am avut o julitura asa mare intre picioare, m-au cusut doctorii, credeam ca nu mai am mana ca vedeam cum sare sangele de aici. Era o doamna sub niste pomi care striga ajutor si mai incolo mai era fata, baiat, nu stiu ce era ca nu se vedea de verdeata, dar ii auzeam cum strigau dupa ajutor”, povesteste unul dintre raniti.

Dupa ajutor striga si rudele celor implicati in accident. Oamenii sunt disperati pentru ca acasa informatiile ajung greu.

“Tatal meu e pe toate posturile, mi-e greu sa cred ca nu il poate recunoaste cineva in spital, rudele spun ca dupa momentul impactului o striga pe mama, e ceva de nedescris Mama e una dintre cele patru persoane grav ranite, de la terapie”, a declarat Andreea Papadopol, fiica unor victime.

Parintii ei au plecat, sambata dimineata, intr-un circuit turistic de sase zile prin Muntenegru si Croatia. Autocarul a preluat turisti din Bucuresti, Pitesti, Sibiu si Timisoara.

17 victime sunt din judetul Arges. Printre ei, mai multi profesori care tocmai intrasera in vacanta. O profesoara de matematica, care iesise la pensie era ghid.

Un om de afaceri, fost consilier in Curtea de Arges, se afla si el, impreuna cu sotia, in autocar. Nicolae Dervis este un om iubit in comunitate. A ridicat o biserica in satul natal. Urma sa plece in vacanta in Spania, dar in ultimul moment a facut schimb de bilete cu un prieten. Barbatul cu care a facut schimb de excursie abia mai poate vorbi.

Oamenii din Curtea de Arges sunt in stare de soc. Ei s-au strans ieri, de Rusalii, la biserica. Acolo s-au rugat pentru victime.

Supravietuitorii si cei care s-au stins in teribilul accident vor fi adusi, astazi, in tara, cu trei avioane militare.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » Marturii de dupa tragicul accident din Muntenegru