Antena Meniu Search
x

”Masacru deliberat la Kramatorsk, rușii știau că gara e plină de civili”. Scene terifiante după atac: cel puțin 39 de cadavre, sânge și devastare

Imagini şocante filmate după ce două rachete au lovit o gară din Kramatorsk. Cel puţin 39 de oameni au fost ucişi, iar 100 răniţi după ce două proiectile au lovit zona în care oamenii aşteptau să urce în trenuri.  Atacul vine după ce Ucraina a avertizat că Rusia schimbă strategia de atac. Pe o rachetă se poate vedea mesajul în rusă ”pentru copii”. Război Rusia - Ucraina, ziua 44 LIVE TEXT

de Redactia Observator

la 08.04.2022, 16:01

Ucraina spune că cel puțin 39 de persoane au murit și alți zeci de oameni au fost răniți după ce două rachete au lovit gara din orașul Kramatorsk din estul țării.  Preşedintele Volodimir Zelenski a reacționat după atac denunțând un ”un rău fără limite” dezlănţuit de Rusia.

”Fără forţă şi curaj să ne înfrunte pe câmpul de luptă, ei (n.r. ruşii) distrug în mod cinic populaţia civilă”, a scris într-o postare pe telegram şeful statului ucrainean. ”Acesta este un rău fără limite. Iar dacă nu este pedepsit, nu se va opri niciodată”, a mai transmis Zelenski care a vorbit din nou despre metodele ”inumane” ale forţelor ruse.

Arestovych: Ruşii ştiau că sunt civili care încearcă să plece din gară

Atacul rusesc asupra gării Kramatorsk a fost precedat de o recunoaștere amănunțită a țintei, a scris pe Facebook şi Oleksiy Arestovych, consilier al președintelui Ucrainei. „Trupele ruse au lovit gara Kramatorsk cu o rachetă Iskander. Ar trebui să fie clar că astfel de atacuri sunt precedate de o recunoaștere atentă a țintelor, cel puțin cu UAV-uri (n.r.drone,). Au văzut foarte bine că dimineața devreme mii de oameni încercau să plece din gară, familii, copii, bătrâni”, a spus Arestovych.

Pe acelaşi subiect

Kuleba, masacru deliberat la Kramatorsk

„Rușii știau că gara Kramatorsk era plină de civili care așteptau să fie evacuați. Cu toate acestea, au lovit-o cu o rachetă balistică, ucigând cel puțin 30 de oameni și rănind o sută. Acesta a fost un masacru deliberat. Vom aduce fiecare criminal de război în fața justiției”, a scris pe Twitter, ministrul ucrainean de externe Dmytro Kuleba.

Preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a ajuns cu trenul în capitala Ucrainei împreună cu şeful diplomaţiei europene Josef Borrel. NATO şi Uniunea Europeană au promis mai mult ajutor militar pentru Ucraina, după descoperirea masacrelor comise de trupele ruse în oraşele ocupate de lângă Kiev. 

Moscova neagă atacul asupra gării şi dă vina pe Kiev

Ministerul rus al Apărării a negat implicarea în atacul asupra gării Kramatorsk și a raportat că la fața locului au fost găsite fragmente din racheta Tochka-U, folosită de forțele armate ucrainene, potrivit Tass.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Aţi alocat un buget mai mare pentru Paşte în acest an faţă de 2023?

Observator » Stiri externe » ”Masacru deliberat la Kramatorsk, rușii știau că gara e plină de civili”. Scene terifiante după atac: cel puțin 39 de cadavre, sânge și devastare