Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Măsura împotriva contracepţiei luată de Donald Trump a fost blocată de o judecătoare din Pennsylvania

de Redactia Observator

la 16.12.2017 , 18:31

O judecătoare federală din statul american Pennsylvania a blocat măsura împotriva contracepţiei luată de Donald Trump.

Decizie administraţiei lui Donald Trump care anula o dispoziţie a Legii 'Obamacare' ce obliga companiile să garanteze mijloace de contracepţie în asigurarea de sănătate a angajaţilor a fost blocată vineri de judecătoarea Wendy Beetlestone, care a suspendat temporar măsurii guvernamentale. Hotărârea, însă, are o acoperire naţională şi reprezintă o înfrângere pentru preşedintele american.

   În octombrie, Administraţia Trump a extins la toate companiile o excepţie acordată instituţiilor religioase care le permitea, în numele convingerilor lor religioase şi morale, să refuze să propună mijloace de contracepţie gratuite salariaţilor lor.

Articolul continuă după reclamă

   Această decizie a administraţiei, care se înscrie într-o ofensivă împotriva dreptului la avort şi dreptului femeilor de a beneficia de un mijloc de contracepţie abordabil, a fost denunţată de opoziţia democrată, de asociaţii de apărare a drepturilor omului şi de planning familial, dar şi de obstreticieni şi ginecologi.

   Judecătoarea Wendy Beetlestone s-a arătat convinsă de argumentul conform căruia această măsură a lui Donald Trump ar putea afecta zeci de mii de femei din SUA.

   Administraţia va ataca cel mai probabil în apel decizia judecătoarei.

Sursa: Agerpres

Redactia Observator Like

Observator  - Despre oameni, știrile așa cum trebuie să fie.

Întrebarea zilei
Credeţi că autoritățile fac suficient pentru a preveni violențele dintre clanurile interlope din Capitală?
Observator » Ştiri externe » Măsura împotriva contracepţiei luată de Donald Trump a fost blocată de o judecătoare din Pennsylvania