Antena Meniu Search
x

Curs valutar

Medvedev, atac la adresa discuțiilor despre înarmarea Ucrainei de la Davos: "Înainte se discuta despre alte lucruri"

Vicepreşedintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri Medvedev, s-a arătat scandalizat marţi că la ediţia din anul acesta a Forumului Economic de la Davos se discută despre livrările de tancuri pentru Ucraina, calificând acest fapt drept unul 'ruşinos', relatează agenţia de presă EFE. 'Ce ruşine, ca să nu spun mai mult. În limba rusă există un cuvânt mult mai puternic pentru asta... La Forumul de la Davos se discută despre livrarea de tancuri pentru Ucraina!?', a reacţionat el.

de Redactia Observator

la 17.01.2023 , 19:29

Dmitri Medvedev, fost președinte și premier al Federației Ruse
Medvedev, atac la adresa discuțiilor despre înarmarea Ucrainei de la Davos: "Înainte se discuta despre alte lucruri" - Profimedia

'Acolo, acest Duda polonez (referindu-se la preşedintele Poloniei, Andrzej Duda) a spus că strânge o coaliţie de ţări occidentale pentru a furniza tancuri Kievului', afirmă fostul preşedinte rus, care adaugă că 'înainte la Davos se discuta despre alte lucruri'.

El susţine că, aparent, la Davos, se crede că o 'coaliţie de tancuri' va apropia mult aşteptata fărâmiţare a Ucrainei de către 'psheki', un cuvânt rusesc depreciativ pentru polonezi.

'Dar atunci ceea ce trebuie să facă nu este să creeze o coaliţie, ci să elaboreze un document colectiv. Despre capitularea regimului putred de la Kiev pentru a salva poporul. Despre configurarea viitoare a ceea ce va mai rămâne din (Ucraina) independentă', susţine Medvedev în postarea sa, în condiţiile în care Rusia a declanşat aproape acum un an o invazie pe scară largă în Ucraina, anexând - fără să controleze în totalitate - patru regiuni ucrainene (Lugansk şi Doneţk (est), Herson şi Zaporojie (sud) -, la care se adaugă şi peninsula ucraineană Crimeea, anexată de Moscova în 2014.

Articolul continuă după reclamă

Relațiile tensionate ale Rusiei cu Polonia

Pe acelaşi subiect

Moscova, care are istoric relaţii tensionate cu Polonia, a încercat în ultimul timp să răspândească naraţiunea că Varşovia ar dori să acapareze mai multe regiuni ucrainene, într-o tentativă de a induce discordie între ucraineni şi polonezi, a căror istorie comună a fost marcată de momente sumbre.

Şeful Serviciului de Informaţii Externe (SVR), Serghei Narîşkin, declara la sfârşitul lunii noiembrie într-un interviu pentru agenţia de stat RIA Novosti că 'autorităţile poloneze speră să primească compensaţii pentru ajutorul acordat Ucrainei sub forma unor părţi din teritoriul Ucrainei - Liov (Lviv), Ivano-Frankovsk şi cea mai mare parte a regiunii Ternopol'.

După SUA şi Marea Britanie, Polonia este ţara care a trimis cele mai multe ajutoare militare Ucrainei, iar actualul preşedinte polonez Andrzej Duda se clasează pe primul loc în cel mai recent clasament al liderilor străini în care manifestă încredere ucrainenii, potrivit canalului de televiziune ucrainean TSN.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei
Aveţi pregătite variante în caz de blackout?
Observator » Stiri externe » Medvedev, atac la adresa discuțiilor despre înarmarea Ucrainei de la Davos: "Înainte se discuta despre alte lucruri"