Antena Meniu Search
x

Merkel: Valul de refugiați este o provocare uriașă pentru Serbia

Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni, la Berlin, că Serbia se confruntă cu o provocare uriașă: valul de refugiați

Cancelarul german Angela Merkel a declarat luni, la Berlin, că Serbia se confruntă cu o provocare uriașă: valul de refugiați

Serbia este extrem de afectată de această problemă, a spus Merkel, într-o conferință de presă cu premierul sârb Aleksandar Vucic.

Ea a explicat că, deși Serbia nu este stat membru al UE, refugiații intră pe teritoriul său dintr-un stat membru, reintrând pe teritoriul UE după scurt timp.

Merkel a mai precizat că, date fiind problemele cu care se confruntă Serbia, a purtat discuții cordiale cu premierul sârb despre măsurile comune ce trebuie luate.

Vucic a declarat al rândul său că actuala criză a imigranților este cea mai mare provocare pentru întreaga Europă în acest moment, inclusiv pentru Serbia.

"Nu o considerăm problema Germaniei sau a altui stat din UE, ci a întregii Europe. Suntem pregătiți să lucrăm împreună cu toate statele membre ale UE și să ne asumăm partea noastră de responsabilitate", a subliniat Vucic, exprimându-și convingerea că Serbia va putea fi de mare ajutor pentru UE în gestionarea acestei situații.

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Preferaţi ca pentru masa de Paşte să preparaţi cât mai multe produse în casă, pentru a evita E-urile?

Observator » Stiri externe » Merkel: Valul de refugiați este o provocare uriașă pentru Serbia