Antena Meniu Search
x

Mesajul dramatic prin care o fetiţă de 5 ani, din Marea Britanie, l-a făcut pe tatăl ei, dependent de droguri, să renunţe la teribila ocupaţie

O fetiţă de cinci ani, din Marea Britanie, a reuşit performanţa de a-l face pe tatăl ei, dependent de droguri, să renunţe la teribila ocupaţie, graţie unui mesaj tulburător.

Cristi Ioniţă
de Cristi Ioniţă

la 01.03.2021, 14:44

Navid Parvar este tată de gemeni
Navid Parvar, din Marea Britanie, a fost dependent de droguri pentru circa 20 de ani - Jam Press via Daily Star
  • La 35 de ani, dependentul de droguri a lansat o carte.
  • Dependentul de droguri este tată de gemeni.

Navid Parvar, un bărbat de 35 de ani, din Marea Britanie, a trecut prin numeroase momente dificile, în ciuda vârstei încă fragede.

Conform dezvăluirile făcute pentru Daily Star, Navid Parvar a fost un copil care, ca majoritatea celor de vârsta lui, a visat să devină un fotbalist renumit.

Chiar a fost selectat de Tottenham Hotspur, însă aventura sa în lumea fotbalului s-a încheiat abrupt, după ce Navid a început să facă parte dintr-un anturaj alcătuit din oameni cu hobby-uri în afara legii.

Tânărul a început să consume droguri încă de la 14 ani. A început cu haşiş şi a continuat cu droguri mai grele precum cocaina.

Dependentul de droguri şi-a pierdut cel mai bun prieten în ianuarie 2005, în urma unui accident de circulaţie

În ianuarie 2005, Navid a fost personaj principal într-o adevărată tragedie. Se afla la volanul unei maşini implicate într-un accident în urma căruia bunul său prieten Spud a murit.

A fost judecat pentru omucidere produsă prin conducere periculoasă şi a fost în pericol să primească o pedeapsă de până la 14 ani de închisoare.

În cele din urmă, Navid a fost achitat, magistraţii considerând că nu este cazul să mai sufere şi fizic, după ce moartea bunului său prieten l-a afectat total, din punct vedere moral.

Deşi a scăpat de închisoare, Navid, care a precizat că "în fiecare zi îmi doresc ca eu să fi murit în acel accident şi el să fi scăpat", a trecut prin alte momente dificile. 

Rudele şi prietenii s-au îndepărtat de el şi a început să primească ameninţări cu moartea.

S-a refugiat în Marbella, Spania, în 2006, unde şi-a găsit de lucru, însă a continuat să consume substanţe interzise.

S-a întors în Londra, unde s-a însurat cu Kasey şi şi-a dezvoltat o afacere. Însă, a continuat să consume substanţe interzise, în special foarte multă cocaină, dar şi alcool.

Navid recunoaşte că "m-am jucat ruleta rusească, cu corpul meu".

Dependentul de droguri a devenit tată de gemeni în 2015

Bărbatul a devenit tată de gemeni în 2015, când soţia lui a născut o fetiţă, Poppie, şi un băieţel, Parker. Însă nici aspect al vieţii sale nu l-a împiedicat să consume, în continuare, substanţe interzise.

Ba chiar Navid a suferit un şoc anul trecut, când afacerea lui a avut de suferit din cauza pandemiei de coronavirus. Bărbatul recunoaşte că "nu am stat nicio zi în carantină. În fiecare zi ieşeam să caut droguri, pentru că dealer-ul meu nu mai voia să mă aprovizioneze. Corpul meu era distrus. Avea o infecţie uriaşă la nivelul feţei şi aveam dinţii putreziţi. Am consumat 11 săptămâni la rând, în fiecare zi, câte trei grame de cocaină şi 25 de tablete de Tramadol (n.r. - un puternic analgezic)".

Navid ajunsese atât de jos încât a încercat să-şi ia viaţa de două ori. În cele din urmă, salvarea bărbatului a venit de unde se aştepta mai puţin.

Aflat într-un alt moment extrem de dificil, Navid a fost abordat de Poppie, fetiţa lui, care i-a spus "tată, promite-mi că încă nu o să ajungi în Rai".

A fost momentul în care Navid a decis să-şi adune forţele şi să-şi schimbe radical modul de viaţă: "I-am zis că nu pot să-i promit că nu o să ajung cândva în Rai, dar îi promit că o să o conduc spre altar. Acela a fost momentul meu de cotitură. Nu mai voiam să trăiesc viaţa aia. Nu mai voiam să le fac asta copiilor mei".

Dependentul de droguri a lansat o carte

Navid a fost diagnosticat cu mai multe tulburări, inclusiv depresie şi temperament psihotic indus de consumul de cocaină. A participat, alături de un prieten, la un eveniment spiritual şi a decis să se închidă trei zile în casă, singur, fără bani, cheile de la maşină, telefon sau droguri.

În urma evenimentului respectiv a decis să scrie o carte. A lansat cartea în ianuarie acest an, respectiv în ziua în care, cu 16 ani în urmă, Spud, bunul său prieten, îşi pierdea viaţa. 

Ultimele evenimente din viaţa lui Navid l-au ajutat nu numai să revină pe linia de plutire, cât şi să intre în contact cu alţi dependenţi de droguri pentru a-i ajuta şi pe aceştia să revină la o viaţă normală. 

Ți-a plăcut acest articol?

Like
Întrebarea zilei

Credeţi că se vor înmulţi atacurile urşilor în România?

Observator » Stiri externe » Mesajul dramatic prin care o fetiţă de 5 ani, din Marea Britanie, l-a făcut pe tatăl ei, dependent de droguri, să renunţe la teribila ocupaţie